Scroll Top

SM-liiga – Jatkuuko SaiPan voittoputki ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään tiivis kuuden ottelun kierros. Geen ennakossa suunnataan Lappeenrantaan, jossa hyvin viime aikoina pelannut SaiPa saa vieraakseen Rauman Lukon. Viime kaudella keskinäiset ottelut olivat tasaisia ja molemmat joukkueet voittivat toisensa kahdesti.

Ennakkoasetelmat

SaiPa

SaiPa aloitti kauden heikosti, mutta viime viikkoina pelaaminen on parantunut huomattavasti ja joukkue lähtee lauantain Lukko kamppailuun neljän ottelun voittoputkessa. Torstaina SaiPa voitti kotonaan Sportin todella heikon esityksen jälkeen, mutta tiivis puolustuspeli ja maalivahti Frans Tuohimaan loisto-otteet maalilla toivat lopulta tärkeän 3-2 voiton voittolaukausten jälkeen.

Embed from Getty Images

SaiPan puolustuspelaaminen oli liigan avauskierroksilla todella aneemista, mutta kauden edetessä puolustuspeli on mennyt koko ajan eteenpäin. Lisäksi Urho Vaakanaisen palaaminen puolustukseen loukkaantumisen jälkeen on rauhoittanut alakerran pelaamista kummasti. Suurin ongelma joukkueen tekemisessä on liian iso jäähyjen määrä. Torstain Sport ottelussa joukkue otti avauserässä peräti neljä rangaistusta ja paremmalla ylivoimalla vastustaja olisi voinut rokottaa tylysti. Mikäli joukkue haluaa jatkaa voittojen tiellä ei turhien jäähyjen ottamiseen ole tämän illan ottelussa varaa.

SaiPa tarvitsee myös parempaa ylivoimaa mitä tähän mennessä on kauden aikana nähty. Joukkueen ylivoima prosenttien valossa sarjan heikointa, joten sillä saralla riittää kehitettävää. Myös alivoima on ollut joukkueella nihkeää, mutta viime viikkoina sekin on mennyt eteenpäin ja esimerkiksi torstain ottelussa joukkue pelasi todella kurinalaista alivoimaa.

Embed from Getty Images

 

Lukko

Pekka Virran luotsaa Lukko on pelannut todella vahvan alkukauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Joukkue on pelannut illasta toiseen todella hyvin ja se on jäänyt kauden aikana vain neljä kertaa ilman pisteitä. Eilen joukkue voitti vieraissa Jukurit vahvan esityksen jälkeen maalein 3-2.

Embed from Getty Images

Raumalaiset ovat pelanneet aivan erilaista jääkiekkoa mitä viime kaudella nähtiin ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut todella hyvällä tasolla koko alkukauden. Lukko on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja heti TPS:n jälkeen. Puolustuksen takana maalivahti Kaapo Kähkönen on pelannut todella hyvin ja mies on antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoon käytännössä joka ilta. Kähkönen on tällä hetkellä liigan parhaita ellei paras maalivahti, joten sillä saralla Lukolla on hyvin pullat uunissa

Hyökkäyspelaamisessa Lukolla on ollut paljon ilonaiheita ja leveyttä sekä ratkaisuvoimaa on löytynyt yllättävän laajalta rintamalta. Täksi kaudeksi Raumalle palannut Janne Keränen on ollut kovassa iskussa heti kauden alusta lähtien ja mies tehnyt 14 ottelussa jo 8 maalia. Myös kokenut Ville Vahalahti on ollut iskussa ja auttanut joukkuetta varsinkin hyökkäyspäässä. Vahalahti on tehnyt alkukauden 14 otteluun tehot 2+8.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon mielenkiintoinen ja jännittävä ottelu tiedossa. Vaikka Lukko lähteekin niukkana suosikkina illan otteluun niin kotijoukkue SaiPa on viime aikoina osoittanut, että joukkue pystyy kaatamaan minkä joukkueen tahansa. Erikoistilannepelaaminen on illan ottelussa isossa roolissa. Kotijoukkueen tulee välttää jäähyjä mikäli se haluaa voitosta pelata, koska Lukolla on todella vaarallinen ylivoima. Gee ennakoi vähämaalista ja tasaista kamppailua, jossa voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta, joten ristiä lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.