Lentopallon Maailmanliiga – Suomi taipui Turkille

Suomi kohtasi Turkin lentopallon Maailmanliigassa lauantaina Turkki lähti illan otteluun lohkon kärkipaikalta eikä joukkue ole hävinnyt peliäkään kesän Maailmanliigassa. Suomi aloitti ottelun todella upeasti ja johti jo erin 2-0, mutta Turkki voitti kolme seuraavaa ja korjasi voiton erin 3-2. Suomen kannalta todella kirvelevä tappio.

Suomi hallitsi avauserää kauttaaltaan ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Erityisesti Olli-Pekka Ojansivu oli heti ottelun alussa vireessä toisin kuin eilen Egyptiä vastaan ja Suomi otti 25-19 erävoiton.. Toisessa erässä Suomi nousi takaa voittoon vaikka Turkin johtikin erää pitkään, mutta Suomi pelasi erän lopun pallot paremmin ja otti erävoiton pistein 25-21 . Kolmannessa erässä Suomi johti kamppailua jo 3 pisteellä ja näytti matkaavan puhtaaseen 3-0 voittoon, mutta Turkki oli eri mieltä. Turkki otti toistakymmentä pistettä putkeen ja korjasi erästä 25-21 voiton.

Neljännen erän Suomi aloitti jälleen vahvasti ja karkasi nopeasti 8-3 johtoon. Pitkään mentiin pelattiin vaihtopallopeliä ja ero pysyi pitkään 4 pisteessä. Erän loppupuolella Turkki pelasi jälleen vahvasti ja tuli jo Suomen rinnalle ja tasoihin tilanteeseen 19-19. Tuomas Sammelvuo otti aikalisän, jonka jälkeen joukkue tuli kuin uudesti syntyneenä. Suomi pääsi jo parin pisteen karkumatkalle, mutta Turkki tuli erän lopun hurmioituneena ja voitti 4 erän  lukemin 25-22 ja ratkaisu venyi viidenteen erään. Turkki aloitti viidennen erän vahvasti ja karkasi nopeasti jo 6-3 johtoon. Suomi kuitenki paransi peliään ja nousi  jo tasoihin ja tilanteeseen 11-11. Tämän lähemmäksi Suomi ei enää päässytkään vaan Turkki voitti viidennen erän 15-11 ja koko ottelun erin 3-2.