Scroll Top

NHL – Eeli Tolvanen sai megaluokan sopimuksen NHL:ään

Jokereissa huippukauden pelannut Eeli Tolvanen on tehnyt tulokassopimuksen NHL-joukkue  Nashville Predatorsin kanssa. Tulokassopimus on kolmen vuoden mittainen ja sitä voi kutsua megasopimukseksi, kun ottaa huomioon sopimuksen ehdot. Sopimus on kovempi kuin yhdelläkään muulla suomalaisella huipputulokkaalla viiden viime vuoden aikana, jotka ovat siirtyneet NHL:ään, esimerkiksi Patrik Laineen ja Sebastian Ahon sopimukset jäävät Tolvasen rinnalla kakkoseksi.. Eeli Tolvasen tulokassopimus on aivan samaa luokkaa kuin Edmonton Oilersin megatähti Connor McDavidilla. Lisäksi sopimuksessa tarjolla olevat bonukset ovat parhaat, mitä NHL tulokas voi saada. On vain Tolvasesta itsestä kiinni miten paljon bonuksia ensi kaudella kertyy. Patrik Laine sai esimerkiksi upean avaus kauden jälkeen täydet bonukset, joten mies tienasi sopimuksensa  maksimisumman 3 575 000 dollaria eli noin 3,3 euroa. Samoja summia on siis tarjolla Tolvaselle, jos hän onnistuu heti tulokaskaudella yhtä upeasti mitä onnistui esimerkiksi Jokereissa, mutta pitää muistaa, että taso nousee huimasti. kun hän siirtyy pelaamaan NHL:ään.

KUVA: NHL.com

Sopimuksen allekirjoituspalkkio ja palkka ovat reilut 900 000 dollaria.Tolvasen sopimuksen vuosipalkka on sama kuin kaikilla muillakin tulokkailla  eli kolmella ensimmäisellä kaudella nuorukainen tienaa 832 500 dollaria ja allekirjoituspalkkio on reilut 90 000 dollaria.

Tolvasen agentit tekivät kovaa duunia ja onnistuivat neuvottelemaan nuorukaisella parhaat mahdolliset bonukset. Bonusten lisäksi ehkä tärkein juttu on se, että sopimuksessa on ehto, että Tolvasta ei voi laittaa AHL:ään vaan jos peli ei Nashvillessä kulje voi nuorukainen palata halutessaan Eurooppaan esimerkiksi takaisin Jokereihin tai johonkin muuhun eurooppalaiseen maahan vaikka  Sveitsiin-.

Tolvasen sopimus on paras mitä voi saada. Tällaisia sopimuksia saavat yleensä vain top-3 varaukset sanoi Tolvasen agentti Tomi Haula Iltalehden haastattelussa.

KUVA: Pekka Rautiainen

Haulalla on myös selitys sille miksi Tolvanen sai  samanlaisen huippusopimuksen kuin McDavid ja kumppanit. Tällainen sopimus on mahdollinen, koska Eeli pelasi niin hyvin KHL:ssä  ja se on maailman toiseksi kovin liiga NHL:n jälkeen sanoi Haula Iltalehdessä.

Tolvanen on maalintekijätyyppi, joka omaa todella hyvän laukauksen. Laineeseen verrattuna Tolvaselta löytyy ehkä enemmän pelintekijän taitoja. Tolvanen teki Jokereissa päättyneellä kaudella pisteet 19+17, jonka lisäksi hän onnistui  hyvin myös pudotuspeleissä tehden 11 otteluun pisteet 6+1, joten jos pelkästään pisteitä katsoo niin kyllä Eeli on enemmän maaleja paukuttanut. Jokereiden lisäksi Tolvanen onnistui todella hyvin myös olympialaisissa tehden viidessä pelissä hurjat yhdeksän tehopistettä.

Tolvanen oli itse tietenkin todella iloinen sopimuksesta ja sanoi, että unelmat käyvät toteen. Tätä oli kyllä odotettu, ja vielä, kun tuli tuollainen sopimus, joten täytyy olla todella iloinen.

Pitää kuitenkin muistaa, että’ tämä on vain yksi sopimus uran alkupäässä, joten hommia on vielä paljon edessä  Tolvanen sanoi Iltalehdelle.

KUVA: Eyes On The Prize

Sopimuksen arvoa nostaa entisestään se, että Eeli Tolvanen varattiin viime kesänä vasta numerolla 30 eli aivan ensimmäisen kierroksen lopussa. Tärkein tekijä oli se, että Tolvanen tausta tiimeineen valitse kehittymisen kannalta AHL:n sijaan KHL:n ja Jokerit. Nyt jälkikäteen voi sanoa, että valinta oli nappiveto uran sekä kehittymisen kannalta. AHL:ssä mies olisi tuskin kehittynyt samalla tavalla eikä olisi päässyt loistamaan esimerkiksi olympialaisissa

Vaikka huippuluokan sopimus on tehty niin ensi kausi sitten lopulta näyttää miten mies pärjää rapakon takana isojen poikien seassa ja pystyykö mies tekemään maaleja ja pisteitä edes puolet siitä mitä Jokereissa teki. Esimerkiksi 20 maalia olisi kova saavutus tulokaskaudelle. Pitää muistaa, että Nashvillen joukkue on todella laadukas eikä hyökkäs osastoon ole helppo mahtua pelaamaan varsinkaan kahteen ensimmäiseen ketjuun, jossa yleensä ne maalin sekä pisteiden tekijät pelaavat, joten Tolvasella on iso urakka edessä ja hän tietää varmasti myös sen itse.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.