Weng ja Sundby voittivat Lillehammerin minitourin – Heikkinen ja Pärmäkoski kolmansia

Lillehammerin minitour päättyi takaa-ajokilpailuihin perinteisellä hiihtotavalla. Naisten matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei Heidi Weng. Norjalainen lähti minitourin viimeiseen kilpailuun ykkösenä ja piti sen selkeällä erolla alusta loppuun. Toisesta sijasta käytiin tiukka taistelu Ingvild Östbergin ja Krista Pärmäkosken välillä. Ratkaisu nähtiin viimeisen kierroksen toiseksi viimeisessä laskussa, jossa Pärmäkoski kaatui ja jäi sen myötä ratkaisevasti Östbergistä, joka otti toisen sijan. Pärmäkoski oli muuten hyvällä hiihdolla kisan kolmas. Muista suomalaisista Laura Mononen oli kilpailun yhdeksäs, Kerttu Niskanen 14 ja Anne Kyllönen 17.

Miesten kilpailussa voittotaistelu oli jännittävä, sillä viimeisellä kierroksella mukana oli vielä yhdeksän hiihtäjää. Martin Johnsrud Sundby teki viimeisen kierroksen alussa ratkaisevan irtioton muihin ja otti voiton. Toisen sijan nappasi Johannes Kläbo hyvällä loppukirillään ja kolmas oli hyvän hiihdon tehnyt Matti Heikkinen. Muista suomalaisista Iivo Niskanen oli kymmenes, Lari Lehtonen 15, Perttu Hyvärinen 21 ja Sami Jauhojärvi 32.

Hiihdon maailmancupkausi jatkuu ensiviikonloppuna Davosissa.