Scroll Top

Hiihto – Therese Johaugille 18 kuukauden kilpailukielto – Norjalaistähti ulkona ensi talven olympialaisista

gee

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on päättänyt antaa norjalaishiihtäjä Therese Johaugille 18 kuukauden kilpailukiellon. Johaugin saama kilpailukielto tarkoittaa samalla myös sitä, että norjalaista ei nähdä ensi talvena käytävissä Pyeongchangin olympialaisissa. Kilpailukielto lasketaan alkaneeksi 18. lokakuuta 2016 ja se päättyy 18. huhtikuuta 2018.

Embed from Getty Images

Norjan ADT esitti helmikuussa Johaugille 14 kuukauden kilpailukieltoa, mutta Norjan keskusurheilujärjestön tuomiovaliokunta päätyi vielä kuukautta lyhyempään rangaistukseen eli 13 kuukauteen. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei tätä kuitenkaan hyväksynyt vaan jätti asiasta virallisen valituksen CAS:iin, joka päätyi lopulta 18 kuukauden kilpailukieltoon.

Johaug sai kilpailukiellon käryttyään klostebol-nimisestä anabolisesta steroidista viime syksynä. Johaug itse sanoi saaneensa ainetta lääkevoiteesta.

CAS:n lausunnon mukaan Johaug ei tarkistanut huulivoidepakkausta, jossa oli mainittu sen sisältävän kiellettyä ainetta ja sen lisäksi pakkauksessa oli selvä varoitus dopingista.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.