Mäkäräinen ja Lehtonen Suomen mestareiksi Kontiolahdessa

Kontiolahdessa alkoi perjantaina kauden toinen hiihdon SM-kisaviikonloppu. Päivän ohjelmassa oli naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailussa käytiin tiukka taistelu ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen ja Krista Pärmäkosken kesken. Pärmäkosken kovasta alkuvauhdista huolimatta mestaruuden vei Mäkäräinen. Eroa kaksikolle tuli 6,4 sekuntia. Pronssin nappasi Aino-Kaisa Saarinen jääden voittajasta lähes 20 sekuntia. Kisassa oli mukana myös toinen kova ampumahiihtäjä Mari Laukkanen ollen neljäs. Laukkanen jäi mitalista vain yhden sekunnin päähän.

Miehissä SM-kulta meni Lari Lehtoselle. Lehtonen ratkaisi voiton vahvalla lopullaan. Toiseksi tullut Perttu Hyvärinen jäi yli 15 sekuntia ja kolmannen sijan napannut Ristomatti Hakola jäi reilut 24 sekuntia. Kilpailusta puuttui Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen. Heikkinen jäi kisasta pois, kun perheeseen oli alkuviikosta tullut kolmas lapsi ja Niskanen jäi kisasta pois sairastumisen takia.