Scroll Top

Kläbo ja Falk kauden viimeisten sprinttien voittoon Falunissa – Hakola neljännen kerran neljäs

Gamblers talvilajit

Hiihdon maailmancupissa kauden päätösviikonloppu käydään Falunilla, Ruotsissa. Perjantaina ohjelmassa oli kauden viimeiset sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Hanna Falk. Karsinnassakin ykkönen ollut ruotsalaisen taktiikka onnistui finaalissa. Falk piti hidasta vauhtia viimeiseen nousuun asti, josta hän lähti kovaan kiriin. Siihen ei muut pystyneet vastaamaan ja näin Falk pääsi juhlimaan voittoaan. Kotiyleisön riemuksi Jonna Sundling toi Ruotsille kaksoisvoiton. Sundling jäi Falkista 0,53 sekuntia. Kolmanneksi tullut Norjan Marit Björgen jäi voittajasta 1,40 sekuntia.

Sprintticupin voittanut Norjan Maiken Caspersen Falla jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella finaalin ulkopuolelle.

Suomalaisittain kisa meni heikosti. Ainoastaan Kerttu Niskanen pääsi erävaiheeseen ja hän taival päättyi heti alkueriin ollen eränsä kolmas eikä aika riittänyt jatkoon. Niskanen oli lopputuloksissa 16:s. Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 39:s, Krista Pärmäkoski vasta 43:s, Johanna Matintalo 54:s, Anne Kyllönen 55:s, Laura Mononen 56:s ja Susanna Saapunki 58:s.

 

Kläbolle historiallinen voitto, Hakola jälleen neljäs

Miesten kilpailussa voitto meni tutusti tällä kaudella sprinttejä hallinneelle Johannes Kläbolle. Norjalainen hallitsi finaalia tutulla tavallaan pitäen kovaa vauhtia, johon muilla ei ollut mahdollisuuksia. Toiseksi tuli Italian Federico Pellegrino jääden voittajasta 0,39 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Ranskan Lucas Chanavat jäätyään voittajasta 1,76 sekuntia.

Kläbo teki ennätyksen otettuaan kauden seitsemännen voittonsa sprintissä. Tähän saavutukseen ei ole kukaan pystynyt. Ruotsin Emil Jönsson ja Norjan Ola Vigen Hattestad saavuttivat aikanaan kuusi voittoa yhden kauden aikana.

Suomalaisista paras oli kauden ykkösmies sprinteissä Ristomatti Hakola. Hän pääsi kauden viidennen kerran finaaliin maailmancupissa. Finaalissa Hakolalla ei ollut mahdollisuuksia Kläbon hurjaan vauhtiin, mutta hän päihitti lopussa ruotsalaiset ja tuli neljänneksi jääden lopulta 3,26 sekuntia voittajasta. Hakola oli neljättä kertaa tällä kaudella neljäs.

Muista suomalaisista vain Joni Mäki pääsi erävaiheeseen. Mäen taival päättyi alkueriin. Hänen loppusijoitus oli 22:s. Muista Martti Jylhä oli 33:s, Perttu Hyvärinen 58:s, Iivo Niskanen 66:s, Matti Heikkinen 70;s ja Lari Lehtonen 75:s.

Huomenna ohjelmassa on yhteislähdöt.

 

Sprintin (v) tulokset, Falun

Miehet  1,4 km

1. Johannes Kläbo  NOR  2,37,03

2. Federico Pellegrino  ITA  + 0,39

3. Lucas Chanavat  FRA  + 1,76

4. Ristomatti Hakola  + 3,26

5. Oskar Svensson  SWE  + 3,88

6. Teodor Peterson  SWE  + 6,17

22. Joni Mäki

33. Martti Jylhä

58. Perttu Hyvärinen

66. Iivo Niskanen

70. Matti Heikkinen

75. Lari Lehtonen

 

Naiset  1,4 km

1. Hanna Falk  SWE  3,08,25

2. Jonna Sundling  SWE  + 0,53

3. Marit Björgen  NOR  + 1,40

4. Anna Dyvik  SWE  + 1,72

5. Silje Slind  NOR  + 4,30

6. Sophie Caldwell  USA  + 6,99

16. Kerttu Niskanen

39. Aino-Kaisa Saarinen

43. Krista Pärmäkoski

54. Johanna Matintalo

55. Anne Kyllönen

56. Laura Mononen

58. Susanna Saapunki

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.