Nilsson ja Ustiugov jatkavat Tourin kärjessä – Heikkinen hyvällä hiihdolla viides

Gamblers talvilajit

Tour de Ski jatkui Oberstdorfissa takaa-ajokilpailuilla vapaalla hiihtotavalla. Naisten matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailussa käytiin tiukka voittotaistelu tutun kolmikon Ruotsin Stina Nilssonin ja norjalaisten Heidi Wengin ja Ingvild Flugstad Östbergin kesken. Voiton vei lopulta Nilsson 1,7 sekunnin erolla Wengiin ja Östberg jäi niukasti kolmanneksi. Kilpailun paras suomalainen oli jälleen kerran Krista Pärmäkoski, joka oli kisan neljäs. Pärmäkoski hiihti kärkikolmikon kanssa lähes samaa vauhtia jääden voittajasta 42,4 sekuntia. Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 11, Anne Kyllönen 14, Laura Mononen 21 ja Aino-Kaisa Saarinen 22.

Miesten kilpailussa voiton vei jälleen kerran Venäjän Sergei Ustiugov. Toiseksi tuli eilisen tapaan Martin Johnsrud Sundby. Norjalainen jäi Ustiugovista 37,2 sekuntia. Kolmas oli Kanadan Alex Harvey. Suomalaisista Matti Heikkinen teki upean kisan. Hän lähti sijalta 12 ja oli lopputuloksissa hyvin viides. Heikkinen oli päivän nopein. Toinen suomalainen Perttu Hyvärinen oli 25.

Tour jatkuu huomisen välipäivän jälkeen loppiaisena Toblachissa, Italiassa.