Oulun Hiihtoseura ja Vantaan Hiihtoseura Vuokatin Suomen Cup viestien voittoon

Vuokatissa kisattiin sunnuntaina hiihdon Suomen Cupissa viestit. Kaikki osuudet hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Naisten viestin voiton vei Oulun Hiihtoseura joukkueella Marjaana Pitkänen, Riitta-Liisa Roponen ja Maria Virpi. Voittotaistelu ratkesi toisella osuudella, kun Roponen karkasi muilta ja teki tarpeeksi suuren eron. Ankkurina ollut Virpi sai tehdä omaa varmaa hiihtoa ja pääsi juhlimaan voittoa selkeällä erolla. Toiseksi tuli Kainuun Hiihtoseura jääden voittajasta 36,5 sekuntia ja kolmas oli 43,5 sekuntia voittajasta jäänyt Jämin Jänne.

Sen sijaan miesten viestissä käytiin loppuun asti tiukka, kun ankkuriosuudella kärjessä lähteneet Kouvolan Hiihtoseura ja IF Minken saatiin ennen viimeistä 2 kilometrin kierrosta kiinni. Voiton vei lopulta Vantaan Hiihtoseura, jonka ankkuri Anssi Pentsinen oli vahvin lopussa. Joukkueen muut jäsenet olivat Olli Hiidensalo ja Waltteri Vinkanharju. Kouvolan Hiihtoseura jäi toiseksi 5,4 sekunnin päähän ja kolmanneksi tuli Jämin Jänne jääden voittajasta 6,9 sekuntia. Viiden kärki oli ainoastaan kahdeksan sekunnin sisällä.

Seuraavat Suomen Cupin osakilpailut käydään Rovaniemessä.