Nilsson ja Kläbo sprinttien voittoon Davosissa – Hakola parhaana suomalaisena neljäs

Hiihdon maailmancupin kolmas kisaviikonloppu käydään Davosissa, Sveitsissä. Lauantaina ohjelmassa oli sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Ruotsin Stina Nilsson, joka kävi tiukan voittotaistelun Norjan Maiken Caspersen Fallan kanssa. Nilsson päihitti Fallan ainoastaan 0,08 sekunnin erolla. Kolmanneksi tuli Yhdysvaltojen Kikkan Randall jääden voittajasta 2,53 sekuntia.

Suomalaisista Krista Pärmäkoski oli parhaana yhdeksäs. Pärmäkosken vauhti ei kovassa välierässään riittänyt finaaliin ollen erän viides. Kilpailun toinen suomalainen Anne Kyllönen jäi karsintaan ollen 39:s.

Miehissä alkukautta hallinnut Norjan Johannes Kläbo otti jälleen voiton varsin vakuuttavalla esityksellä. Kläbo jätti finaalissa muut yli 1,5o sekunnin päähän. Toiseksi tullut Italian Federico Pellegrino jäi Kläbosta 1,80 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Venäjän Alexander Bolshunov jääden 4,64 sekuntia voittajasta.

Päivän parasta suomalaisantia tarjosi Ristomatti Hakola, joka sivusi uran parasta maailmancupsijoitustaan ollen kilpailun neljäs. Hakola väläytti vauhtiaan ollen sekä alkueränsä että välieränsä ykkönen. Hakola jäi palkintokorokepaikasta 0,75 sekuntia.

Muista suomalaisista Martti Jylhä oli 13:s, Anssi Pentsinen 18:s, Matias Strandvall 22:s, Lauri Vuorinen 24:s ja Juho Mikkonen 40:s.

Huomenna ohjelmassa on väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla.