Koukalova ja Babikov voittoihin takaa-ajossa – Mäkäräinen viides

Gamblers talvilajit

Ampumahiihdon maailmancupkauden ensimmäinen kisaviikonloppu Östersundissa päätettiin takaa-ajokilpailuihin, josta lähdettiin totutusti eilisen pikakilpailun tulosten perusteella.

Naisten kilpailun voiton vei Gabriela Koukalova. Tshekkiläinen ampui kilpailussa vain yhden ohilaukauksen, joka tuli toiselta makuupaikalta. Saksan Laura Dahlmeier tuli kahdella sakolla toiseksi jääden Koukalovasta vain 8,4 sekuntia ja kolmanneksi nousi nolla-ammunnalla Italian Dorothea Wierer jääden tshekkiläisestä 21,4 sekuntia. Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun viides. Mäkäräinen taisteli palkintokorokepaikasta viimeiselle ampumapaikalle asti, mutta ampui kaksi ohilaukausta ja koko kisassa neljä. Kilpailun toinen suomalainen Mari Laukkanen onnistui avaamaan kauden pistesaldonsa 31.

Miesten kilpailusta odotettiin Ranskan Martin Fourcaden hallintaa ja voittoa, mutta ranskalainen epäonnistui ampumapaikalla ottaen neljä sakkoa. Sen myötä Fourcade putosi kilpailun kolmanneksi. Venäjä nappasi yllättäen kaksosvoiton. Voiton nappasi Anton Babikov ennen Maxim Tsvetkovia. Kilpailun ainut suomalainen Olli Hiidensalo jäi niukasti pistesijojen ulkopuolelle ollen 45.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Pokljukassa.