Scroll Top

Yllätys valinta – Aino-Kaisa Saarinen jätettiin ulos perinteisen kympiltä

lahti

Reijo Jylhä julkaisi Suomen joukkueet tiistaina ja keskiviikkona hiihdettäville perinteisen hiihtotavan matkoille. Suurin huomio kiinnittyi siihen, että kokenut ja sunnuntaina hyvin hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen jätettiin ulos tiistain kilpailusta. Saariselle pettymys on varmasti iso. koska kilpailu olisi ollut naisen päätavoite näissä kisoissa henkilökohtaisilla matkoilla. Saarinen oli tähdännyt viimeiset kaksi vuotta pelkästään kotikisoihin, joten unelma mitalista kotiyleisön edessä jää nyt haaveeksi. Saarisen poisjääntiä voi pitää sikälikin yllätyksenä, koska naisen kunto on viimeisen kuukauden aikana mennyt kohisten eteenpäin ja esimerkiksi sunnuntain parisprintissä Saarinen näytti olevan selvästi kovemmassa kunnossa kuin Kerttu Niskanen, joka kuitenkin valittiin tiistain kilpailuun.

Embed from Getty Images

Suomea 10 kilometrin perinteisen kilpailussa edustavat Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Tiistain kilpailu sitten lopullisesti näyttää oliko päävalmentaja Reijo Jylhän ratkaisu oikea vai jätettiinkö Saarinen virheellisesti ulos joukkueesta.

Miesten joukkueen valinta keskiviikon 15 kilometrin perinteisen kilpailuun ei tarjonnut minkään sortin yllätyksiä. Suomea edustaa odotetusti nelikko Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen, Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen. Erityisesti Niskaselta on lupa odottaa paljon, koska miehen hiihto sunnuntain parisprintissä oli todella vakuuttavaa ja näin ollen haaveet, jopa mestaruudesta ovat täysin realistisia.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.