Scroll Top

Keskiviikon ohjelma ja suomalaiset – Miten Suomen miehet pärjäävät?

783040

Keskiviikkona hiihdon MM-kisoissa ohjelmassa on hiihtoa, yhdistettyä ja mäkihyppyä.

Hiihdossa kisataan miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähdöllä. Suomalaisista kilpailussa on mukana Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen. Isoimmat odotukset on Iivo Niskasella, jolle tämä on kisojen päämatka. Niskanen sai sunnuntaina parisprintistä pronssia ja on kuuluu keskiviikkona voittajasuosikkeihin. Nelikon kokeneimmalle Sami Jauhojärvelle tämä on Niskasen tavoin kisojen päämatka. Jauhojärvi sai parisprintistä pronssia ja kun hän tuntee erittäin hyvän reitin hänellä on mahdollisuus yllättää. Lauantaina yhdistelmäkisassa epäonnistuneella Matti Heikkisellä on sanansa sanottava. Hän on urallaan kahdesti napannut mm-mitalin tästä matkasta (pronssia 2009 ja kultaa 2011). Lehtoselta voidaan odottaa sijoitusta 15 joukkoon.

Yhdistetyssä käydään kisojen toinen henkilökohtainen kilpailu. Tällä kertaa mäkiosuus käydään suurmäestä (HS 130) ja hiihto-osuus on tuttu 10 km. Suomen nelikko kisassa on Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen ja Leevi Mutru. Suomalaisten pitää onnistua mäessä, jotta heillä on mahdollisuudet kärkisijoihin. Isoimmat odotukset on Ilkka Herolalla, joka oli ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassa paras suomalainen.

Päivän päättää alkuillalla käytävä mäkihypyn karsinta HS 130 suurmäestä. Suomen joukkue on sama, joka oli normaalimäessä eli Janne Ahonen, Ville Larinto, Jarkko Määttä ja Antti Aalto. Tavoitteena on saada kaikki neljä torstain kilpailuun.

 

Päivän ohjelma ja suomalaiset

klo 12:00 Yhdistetty, Mäkiosuus HS 130 (Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen, Leevi Mutru)

klo 13:45 Hiihto, Miehet 15 km (p) (Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen)

klo 16:15 Yhdistetty, Hiihto-osuus 10 km (Herola, Hirvonen, Manninen, Mutru)

klo 18:00 Mäkihyppy, Miehet karsinta HS 130 (Janne Ahonen, Ville Larinto, Jarkko Määttä, Antti Aalto)

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.