Scroll Top

VIHJE JA ENNAKKO: Valioliigassa tänään todellinen huipuottelu

Gamblers valioliiga

Englannin Valioliigassa pelataan tänään todellinen huippuottelu, kun Arsenal ja Manchester United kohtaavat toisensa. Ottelussa on paljon panosta, sillä molemmat joukkueet taistelevat viimeisestä Mestareiden liigan paikasta yhdessä Chelsean kanssa. Valioliigan neljä parasta pääsee suoraan ensi kauden Mestareiden liigaan ja ManU on tällä hetkellä kiinni juuri siinä viimeisessä paikassa pisteen erolla Arsenalin ja kahden pisteen erolla Chelseaan.

Arsenal ja ManU ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Joulukuun alussa pelattu Valioliiga kamppailu päättyi Unitedin kotikentällä 2-2 tasapeliin, mutta tammikuun lopussa pelattu FA Cupin ottelu, päättyi puolestaan punaisten paholaisten 3-1 vierasvoittoon.

Molemmat joukkueet pelasivat tällä viikolla Euroopassa. ManU pelasi Mestareiden liigan pudotuspeleissä ja Arsenal puolestaan pelasi Eurooppa liigan pudotuspeleissä.

United sai varmasti hurjan lisäbuustin keskiviikon ottelusta, sillä joukkue teki uskomattoman nousun PSG:tä vastaan ja eteni ottelusta lopulta jatkoon Marcus Rashfordin lisäajalla laukomalla rankkarilla. Arsenal puolestaan hävisi oman ottelunsa Ranskassa, kun Rennes oli parempi maalein 3-1, mutta tärkeä vierasmaali auttoi kuitenkin paljon, sillä nyt joukkueelle riittää jatkopaikkaan kaksi-nolla kotivoitto.

 

Ennakkoasetelmat ottelun

Arsenal

Arsenal pääsee otteluun hyvästä tilanteesta, koska mitään isompia loukkaantumisia ei ole tällä hetkellä päällä. Lontoolaiset tarvitsevat ottelusta mielellään voiton, koska voitolla joukkue menisi kahdella pisteellä ManU:n edelle. Arsenal onkin ottelun suosikki, koska joukkueen kotivire on ollut koko kauden erinomaisella tasolla. Arsenal on pelannut ennen tätä iltaa 15 kotiottelua, joista se on voittanut 12, pelannut 2 tasan ja hävinnyt vain kerran, joten ainakin kotona joukkueen pelaaminen kulkee kuin unelma.

Puolustamisen kanssa joukkueella on ollut vaikeuksia, sillä kuudesta edellisestä Valioliiga kamppailusta se on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana vain kerran, joten tuota tilastoa on syytä parantaa, jotta paikka neljän joukossa varmistuisi.

Lisäksi Arsenalin kannalta joukkueen superhyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang on tällä hetkellä pienessä suvantovaiheessa, sillä mies on tehnyt tämän vuoden puolella vain kolme maalia Valioliigassa, joka on auttamatta liian vähän menestyvälle seuralle.

Embed from Getty Images

 

Manchester United

ManU:n alkukausi oli heikko, mutta käännekohta tapahtui joulukuussa, kun seura erotti Jose Mourinhon ja tilalle palkattiin seuran entinen pelaaja Ole Gunnar Solskjaer. Norjalaisen alaisuudessa joukkue on loistanut voitosta voittoon eikä Valioliigassa ole Solskjaerin tulon jälkeen tullut vielä yhtään tappiota. Keskiviikkoinen urotyö Mestareiden liigassa antaa hurjasti lisää itseluottamusta myös tämän päivän peliin.

Embed from Getty Images

United kärsii tällä hetkellä pahoista loukkaantumisista ja keskiviikon PSG -ottelusta oli sivussa noin toistakymmentä pelaajaa. Tänään sivussa on varmuudella neljä tärkeää pelaajaa, kun Jesse Lingard, Juan Mata, Alexis Sanchez sekä Antonio Valencia ovat varmuudella pois pelistä loukkaantumisten takia. Joukkueen onneksi Paul Pogba palaa kokoonpanoon oltuaan keskiviikkona sivussa pelikiellon takia.

Solskjaerin tulon jälkeen ManU on pelannut paljon iloisempaa sekä hyökkäävämpää jalkapalloa, joka on näkynyt myös maalimäärissä. Lisäksi hyökkääjistä Romelu Lukaku on löytänyt aivan uuden kevään pitkän vaikean jakson jälkeen. Belgialainen on tehnyt kolmeen viime peliin yhteensä kuusi maalia, joka on todella kova lukema. Pitkälti Lukakun vahvan hyökkäyspelin ansiosta joukkue eteni jatkoon myös Mestareiden liigassa, sillä mies teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia PSG:n verkkoon.

Embed from Getty Images

 

VALIOLIIGA 

Arsenal – Manchester United 
Kello 18:30 

Over 2.75 @ 1.85 ComeOn 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.