Scroll Top

Kannattiko jalkapallon EM-kisoja laajentaa?

og-default

Kannattiko jalkapallo EM-kisoja laajentaa?. Tuota kysymystä monet pohtivat ja miettivät ennen jalkapallon EM-kisoja, että kannattiko kisoja laajentaa 24 joukkueen jalkapallojuhlaksi. Ne, jotka epäilivät kisojen laajentamista perustelivat kantaansa sillä, että Euroopasta ei löydy tarpeeksi laadukkaita joukkueita. Myös sitä pelättiin, että kisoissa on liikaa niin sanottuja heittopussi joukkueita.

No nämä kaikki huolet ovat osoittautuneet täysin turhiksi sillä jalkapallon EM-kisat ovat näyttäneet, että laajentaminen oli erinomainen asia kansainvälisen jalkapallon kannalta. Kaikki EM-kisojen ensikertalaiset ovat pelanneet tuloksellisesti hyvin ja saaneet kerättyä pisteitä. Siitä voidaan sitten olla monta mieltä onko kaikki joukkueet olleet pelillisesti EM-kisojen arvoisia, mutta ainakin niin sanotut pienet maat on saanu raavittua kaiken potentiaalinsa joukkueestaan irti. Vieläkin huomion arvoisempaa on se, että jokainen näistä uusista maista taistelee tiukasti myös jatkopaikoista neljännesvälieriin. Wales yllätti voittamalla oman lohkonsa, jossa oli kuitenkin todellinen jalkapallon jättiläinen Englanti. Tämä kertoo vain siitä, että EM-kisoja piti ja kannatti laajentaa 24 joukkueen juhlaksi. Euroopassa on jalkapallon osalta niin järkyttävän kova taso, että hyvällä taktisella pelaamisella ja tiukalla puolustamisella voidaan pärjätä isojakin maita vastaan.

Embed from Getty Images

Tämä on myös iso juttu monien maiden kannattajille, sillä tuskin Pohjois-Irlannin, Islannin tai vaikkapa Albanian fanit uskoivat vielä 10 vuotta sitten pääsevänsä jalkapallon EM-kisoihin. Nyt se on kuitenkin mahdollista ja sen huomasi myös Suomessa miten jalkapallon EM-kisapaikkaan uskottiin huomattavasti enenmmän, kun kuultiin kisojen laajenemisesta. Puhuttiin kaikkien aikojen karsinnoista. No tulihan niistä kaikkien aikojen karsinnat, mutta ei siinä iloisessa mielessä. Itse kisoissa on ollut hienoa nähdä miten pienten maiden fanit ovat olleet positiivisessa mielessä esillä.  Uusien maiden fanit ovat tuoneet hienoa väriä katsomoihin, koska tämä on monelle jalkapalloa rakastavalle kannattajalle ainutkertainen hetki elämässä. Oli hienoa nähdä miten Albanien fanit juhlivat arvokisojen avausmaalia kuin Euroopan mestaruutta. Nyt kun 24 joukkueen EM-kisat on todettu toimivaksi konseptiksi pitää vain toivoa, että neljän vuoden päästä EM-kisoissa nähdään myös Suomi.

http://gty.im/541939540

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.