Jalkapallon EM-kisat- Italia pudotti Espanjan jatkosta

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin maanantaina todellinen herkkupala kun Italia ja Espanja kohtasivat jo neljännesvälierä-vaiheessa. Ottelua pidettiin ennakkoon todella tasaisena eikä kumpikaan joukkue ollut suosikki otteluun lähdettäessä.

Avauspuoliaika täydellistä Italian hallintaa

Italia tuli otteluun todella väkevästi ja sai luotua heti ottelun alussa vaarallisia paikkoja Espanjan maalille. Vajaat kymmenen minuuttia oli ottelua pelattu kun Italian Graziano Pelle pääsi puskemaan, mutta David de Gea venyi uskomattomaan torjuntaan. Espanja pääsi ottelun alun jälkeen peliin paremmin mukaan, mutta mitään vaarallista joukkue ei saanut aikaan. Ottelun avausmaali nähtiin kun ottelua oli pelattu 33 minuuttia. Eder laukoi tulisen vapaapotkun vajaasta paristakymmenestä metristä, jonka Espanjan maalivahti David de Gea sai vaivoin torjuttua eteensä. Italian pelaajat olivat hyvin mukana de Gean torjumassa paluupallossa ja puolustaja Giorgio Chiellini siirsi maalinedestä Italian 1-0 johtoon. Näissä numeroissa mentiin myös puoliajalla.

Espanja heräsi toiselle puoliajalle

Espanja piristyi tauolla ja tuli toiselle puoliajalle kuin uudesti syntyneenä. Espanja otti pallonhallinnan selvästi itselleen ja  pystyi luomaan tekopaikkoja Italian maalille. Paras paikka tuli heti puoliajan alkuun kun Alvaro Morata pääsi puskemaan, mutta Italian maalivahti Buffon torjui tämän helposti. Italialla oli unelmapaikka siirtyä kahden maalin johtoon, kun Eder pelattiin hienosti läpiajoon. Espanjan maalivahti David de Gea torjui kuitenkin upeasti Ederin vedon ja numerot pysyivät yhdessä nollassa.  Espanja yritti vimmatusti tasoitusta, mutta Italia pääsi lisäajalla kaunistelemaan loppulukemia, kun Graziano Pelle laukoi vastahyökkäyksestä pelin 2-0:een. Näin ollen Italia eteni loistavalla esityksellä puolivälieriin, jossa vastaan asettuu vakuuttavasti esiintynyt Saksa.