Scroll Top

Veikkausliiga – HJK:n fiksu pelaajapolitiikka tuo tällä kaudella mestaruuden

868px-HJK_Helsinki_Logo.svg

Veikkausliiga kausi on vasta alussa. mutta on helppo sanoa jo muutaman pelin jälkeen, että HJK:n joukkue on todella valmis paketti heti kauden alusta lähtien. Lisäksi joukkueen tekemisestä näkyy se, että se on jäänyt kahdella edellisellä kaudella ilman mestaruutta, joten voiton nälkää joukkueessa riittää.

HJK fiksusti rakennettu joukkue

HJK tämän kauden joukkue on rakennettu huomattavasti fiksummin kuin mihin viime vuosina on totuttu. Nyt joukkueessa ei ole niin sanottuja yuotube hankintoja, joista ei ole juuri muuta tietoa kuin lyhyet nettivideot. Tämän kauden ryhmään on hankittu tuttuja pelaajia, jotka ovat jo meritoituneet hyvinä Veikkausliiga pelaajina usean kauden ajan. Tästä hyvänä esimerkkinä täksi kaudeksi hankitut Faith Friday Obilor (Inter) sekä Juha Pirinen (RoPS). Molemmat pelaajat ovat aikaisemmin olleet joukkueidensa avainpelaajia Veikkausliigassa, joten on helppo ennakoida, että pelaajat sopeutuvat myös Klubiin.

Embed from Getty Images

HJK materiaali on myös tällä kaudella leveämpi mitä esimerkiksi viime kaudella. Puolustukseen löytyy Juha Pirinen, Faith Obilor, Ville Jalasto, Hannu Patronen sekä Rafinha. Lisäksi topparin paikalle löytyy vielä nuori Aapo Halme, joka pystyy varmasti pelaamaan Veikkausliigassa vaadittavalla tasolla. Laajan materiaalin ansiosta HJK:lla mahdollisuus kierrättää puolustajia ja esimerkiksi laitapuolustaja Pirinen on niin monikäyttöinen pelaaja. että mies pystyy pelaamaa myös ylempänä laiturina, josta saatiin esimerkkiä edellisessä Mariehamn kamppailussa.

Embed from Getty Images

HJK:n puolustus on jo pelkästään nimilistan perusteella todella vahva, mutta se on pystynyt myös pelillisesti pelaamaan todella vahvasti heti kauden alusta lähtien. Toki HJK:n vahva materiaali tekee puolustajan työn helpommaksi, joten kolmessa ensimmäisessä ottelussa joukkue ei ole vastustajaa juuri maalipaikoille laskenut. Avausotteluissa vastustaja on laukonut HJK:n maalia kohti vain kolmesti, joten ei tarvitse ihmetellä miksi omiin ei ole mennyt.yhtä maalia enempää.

HJK:n keskikenttä ja hyökkäys pysyivät hyvin kasassa viime kaudesta, joten vaihtuvuutta ei juurikaan ollut kauteen lähdettäessä. Hankinnat joita keskikentälle ja hyökkäykseen tehtiin oli linjassa joukkueen muuhun pelaaja politiikkaan. Joukkue hankki toki laadukkaita pelaajia, mutta pelaajat olivat entuudestaan tuttuja toisin kuin viime kausina on ollut tapana. Nyt tulleilla Mosalla ja Demba Savagella on kokemusta Veikkausliigasta. Mosa oli RoPS:n mitalijoukkueen avainpelaajia kaudella 2015 ja Savage puolestaan pelasi HJK:ssa ennen ulkomaille lähtöä, joten kummankaan kohdalla ei voida puhua  mistään yuotube hankinnasta.

Embed from Getty Images

Jos puolustukseen niin keskikentälle ja hyökkäykseen löytyi myös viime kausia leveämpi ja laadukkaampi materiaalia. Avauskokoonpanon lisäksi vaihdosta löytyy hyviä mitat täyttäviä Veikkausliiga pelaajia, joten Mika Lehkosuolla on mahdollisuus harjoittaa kierrätystä jo heti alkukaudesta lähtien. Pelaajien kierrätys sekä avainpelaajien huolivuorot voivat olla loppukaudesta tärkeässä roolissa, kun mestaruudesta pelataan.

Embed from Getty Images

Kausi on vasta alussa eikä liian suuria johtopäätöksiä pidä tehdä, mutta HJK näyttää kolmen ottelun jälkeen paljon tasapainoisemmalta ja harmonisemmalta kuin esimerkiksi viime kaudella. Mikäli valmennus tekee fiksuja päätöksiä pelaajien suhteen ja antaa tasaisin väliajoin lepoa avainpelaajille, on HJK:lla loistava mahdollisuus voittaa mestaruus ensi kertaa sitten kauden 2014.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.