Eurooppa-liigan karsinnat- RoPS tasapeliin ja HJK:lle tärkeä vierasmaali

Gamblers Eurooppa-liiga

Eurooppa-liigassa suomalaisjoukkueet olivat tulessa torstaina, kun karsintojen toista kierrosta pelattiin. RoPS pelasi kotonaan tasapelin Lokomotiva Zagrebia vastaan ja HJK haki Bulgariasta tärkeä tasapelin PFC Beroen vieraana. Molemmilla suomalaisjoukkueilla on hyvät asetelmat toisiin osaotteluihin, jotka pelataan ensi viikon torstaina.

RoPS:n Abdou Jamme niin hyvässä kuin pahassa

RoPS kohtasi Eurooppa-liigan karsintojen toisella kierroksella Lokomotiva Zagrebin Kroatiasta. Ennakkoon oli jo tiedossa, että Lokomotiva on todella laadukas joukkue pelaajien puolesta ja koostuu Kroatian nuorisomaajoukkue pelaajista.

RoPS pystyi jo avaus puoliajalla haastamaan vieraat pallollisessa pelissä, mutta molempien joukkueiden maalipaikat olivat kuitenkin kortilla. Toinen puoliaika alkoi RoPS:n kannalta synkästi, kun joukkue joutui ottamaan Aleksandr Kokon vaihtoon loukkaantumisen takia. Ottelun avausmaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia. RoPS puolustaja Abdou Jammeh ohjasi Lokomotiva pelaajan keskityksen näyttävästi omaan maaliin ja kroatialaiset menivät arvokkaalla vierasmaalilla 1-0 johtoon. RoPS ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi ottelussa tasoihin kolme minuuttia ennen loppua. Antisankarin viittaa kantanut Jammeh ohjasi Juha Pirisen keskityksen maalin ja RoPS nousi tärkeään 1-1 tasapeliin.

Tasapeli oli RoPS:lta hieno tulos, mutta harmittava vierasmaali tietää sitä, että rovaniemeläisten on tehtävä vieraskentällä vähintään yksi maali edetäkseen jatkoon. Kaikki on kuitenkin täysin mahdollista, koska RoPS oli pelitapahtumien perusteella niskan päällä avausottelussa.

Alfredo Morelos teki tärkeän vierasmaalin HJK:lle

HJK matkasi Eurooppa-liigan karsintojen toisen kierroksen otteluun Bulgariaan, jossa se kohtasi PFC Beroen. Ennakkoon joukkueet olivat hyvin tasaisia eikä kumpikaan joukkue lähtenyt suosikkina ottelupariin.

HJK piti avaus puoliajalla enemmän palloa ja hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia. HJK meni avaus puoliajan lopussa 1-0 johtoon todella näyttävällä maalilla. Alfredo Morelos jatkoi Ivan Tatomirovicin avauksen pystyyn juosseelle Atomu Tanakalle. Tanakan laukauksen maalivahti Blagoy Makendzhiev vielä torjui, mutta paluupallossa oli Alfredo Morelos “härkänä” paikalla ja iski HJK:n johtoon. Osuma oli Morelosille jo kolmas tämän kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa ja yhteensä mies on laukonut HJK:lle 15 maalia tämän kauden otteluissa.

HJK jatkoi vahvaa peliään myös maalin jälkeen, mutta epäonnistunut purkupallo heti toisen puoliajan alussa kävi Klubille kalliiksi. Beroen vapaapotkun jälkeen keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin purku meni suoraan Veselin Peneville, joka laukoi voimalla ohi HJK-maalivahti Thomas Dähnen. HJK:n Morelos ja Tanaka saivat vielä tekopaikat ottelussa, mutta pääosin toinen puoliaika meni pienoisessa bulgarialaisten komennossa. Dähne otti kuitenkin muutaman maukkaan torjunnan ja ottelu päättyi 1-1 tasapeliin.

Vaikka HJK menetti johtoasemansa ottelussa niin joukkue on varmasti tyytyväinen tasapeliin ja etenkin tehtyyn vierasmaaliin. Vierasmaalin ansiosta HJK lähtee toiseen osaan loistavasta tilanteesta ja joukkueelle riittää kotikentällä, jopa maaliton tasapeli jatkopaikkaan.