Veikkausliiga – SJK haki vierasvoiton Turusta ja RoPS puolestaan ryösti pisteet KPV:lta

Jalkapallon Veikkausliigassa alkuiltapäivä käynnistyi kahdella ottelulla. Turussa kohtasivat Inter ja SJK ja toisessa ottelussa puolestaan kohtasivat sarjanousija KPV sekä RoPS.

Turussa ensimmäinen puoliaika tarjosi yleisölle runsaasti viihdettä ja molemmilla joukkueilla oli suhteellisen paljon maalintekopaikkoja. Kotijoukkue ei omista paikoistaan pystynyt maalintekoon, mutta vierasjoukkue SJK oli sitä vastoin omissaan todella terävänä. Kun avauspuoliaikaa oli reilut 20 minuuttia takana siirtyi vierasjoukkue 1-0 johtoon. Vapaapotkusta annettu keskitys päätyi puskun jälkeen tolppaan, mutta jälkitilanteessa toppari Nadson oli hereillä ja mies laittoi riparin sisään, siirtäen vieraat 1-0 johtoon.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin hieno yksilösuoritus, kun SJK :n ukrainalaishyökkääjä Denys Oliynyk teki itselleen tilaa boksissa ja laukoi lopulta noin vajaasta paristakymmenestä metristä pallon upeasti takakulmaan ja näin tauolle siirryttiin SJK:n 2-0 vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla ottelu pysyi tasaisena ja molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta maalia saatiin silti odottaa lähes ottelun loppuun asti. Lopulta kotiyleisö sai aihetta juhlaan, kun Interiin täksi kaudeksi siirtynyt Filip Valencic teki todella upean yksilösuorituksen. Slovenialainen teki päätäväisesti tilaa boksissa ja laukoi vasurillaan todella kova kudin takakulmaan eikä SJK -maalivahti Jesse Östillä ollut mitään mahdollisuuksia laukauksen torjumiseen. Valencic siirtyi maalinsa myötä yksinään maalipörssin kärkipaikalle kolmella osumallaan. Inter yritti lopussa hakea vielä vimmatusti tasoitusta, mutta ilman tulosta, joten SJK haki tärkeän vierasvoiton maalein 2-1.

Sarjataulukossa SJK nousi jaetulle kärkipaikalle HJK:n kanssa. Molemmat joukkueet ovat keränneet kahdesta pelistään kuusi pistettä. Inter puolestaan on kerännyt kolmesta pelistään yhden voiton ja se jatkaa sarjassa keskikastissa.

Iltapäivän toisessa ottelussa kohtasivat KPV ja RoPS. Vaikka KPV olikin paperilla kotijoukkue niin pitää muista, että joukkue joutuu antamaan hurjasti tasoitusta, koska sen ensimmäiset kotiottelut pelataan olosuhteiden takia Kokkolan sijaan Seinäjoella.

Ensimmäinen puoliaika ei mitään ihmeellistä tarjonnut ja ottelu oli varsin tasainen niin tekopaikkojen kuin pallonhallinnan suhteen. Jotain kotijoukkueen nihkeästä hyökkäyspelistä kertoo se, että KPV ei saanut ensimmäisellä puoliajalla yhtään laukausta maalia kohti.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun toista puoliaikaa oli pelattu noin puolet. Tauolla kentälle tullut 19 -vuotias Juho Hyvärinen pääsi vastahyökkäyksen jälkeen laukomaan noin vajaasta paristakymmenestä metristä ja nuorukainen laukoikin pallon vastustamattomasti ohi KPV -maalivahti Teppo Marttisen. Toki maalissa oli rutkasti myös onnea, koska laukaus muutti suuntaa KPV -toppari El-Hadji Gana Kanesta. KPV sai takaiskusta vain lisäenergiaa ja se painoi ottelun lopussa vimmatusti päälle, mutta RoPS puolusti uhrautuvasti ja haki kuin hakikin kauden avausvoittonsa maalein 1-0.

RoPS nousi voittonsa ansiosta neljän pisteeseen ja se on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. KPV:n kauden alku on ollut hankala. Joukkue on edelleen nollassa pisteessä eikä se ole tehnyt vielä yhtään maalia.