Scroll Top

Veikkausliigassa pelataan tänään kauden toinen Stadin derby

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan odotettu kamppailu, kun edessä on kauden toinen Stadin derby HIFK:n ja HJK:n välillä. Kauden ensimmäinen derby päättyi 1-1 tasapeliin ja ainakin tuolloin HIFK pystyi laittamaan todella ahtaalle suurella budjetilla operoivan Klubin. Stadin derbyjä on pelattu Veikkausliigassa aina kaudesta 2015 lähtien ja yhteensä niitä on kertynyt jo kymmenen. Kuusi kertaa on pelattu tasan, HJK on voittanut kolme kamppailua ja HIFK on voittanut puolestaan kertaalleen. Kokonaisuudessaan on kuitenkin jäänyt sellainen mielikuva, että HIFK on saanut derbyissä itsestään enemmän irti kuin mitä HJK on saanut.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK:n pelaajisto muuttui tälle kaudelle todella paljon ja moni epäilikin, miten joukkue tulee suoriutumaan Veikkausliigassa. HIFK on kuitenkin osoittanut epäilijöilleen, että joukkue pystyy pelaamaan hyvää jalkapalloa ja se onkin tehnyt nousijajoukkueeksi yllättävän vahvaa tulosta. Ennen tämän iltaista kamppailua HIFK:lla on allaan peräti seitsemän tappiotonta ottelua putkeen ja sen edellinen häviö on tullut yli kaksi kuukautta sitten RoPS:n vieraana. Toki noista seitsemästä ottelusta on vain kaksi päätynyt voittoon, joten HIFK on ollut tällä kaudella tasapeliherkkä joukkue.

HIFK:n puolustuspelaaminen on toiminut heti kauden ensimmäisistä otteluista lähtien ja se onkin Ilveksen ohella ainut joukkue, joka on päästänyt Veikkausliigassa alle 10 maalia. Alakerran topparipari Patronen-Mäntylä on suorittanut ottelusta toiseen todella kiitettävällä tasolla eikä kaksikon taakse ole juuri helppoja maaleja tehty. Tosin viime ottelussa Mäntylää topparina tuurasi Tuukka Andberg.

Kuva: HIFK Fotboll

Suurin huolenaihe HIFK:n pelaamisessa liittyy hyökkäyspelaamiseen, sillä joukkue on tehnyt tämän kauden Veikkausliigassa vain 10 maalia ja noista kymmenestä maalista Tiquinho ja Jakob Maslo Dunsby ovat tehneet yli puolet, joten muiltakin pelaajilta kaivattaisiin onnistumisia hyökkäyspäässä. Lisäksi heikkoa maalintekoa kuvaa hyvin se, että HIFK on tehnyt vasta kahdessa tämän kauden Veikkausliiga-ottelussa enemmän kuin yhden maalin, joten tuota tilastoa vasten joukkueen tulokset ovat olleet todella hyviä.

 

HJK

HJK:n alkukausi oli todella vaikea ja niinpä seura antoi toukokuussa potkut päävalmentaja Mika Lehkosuolle. Hänen tilalleen hankittiin RoPS:ssa valmentanut Toni Koskela. Joukkue on pelannut Veikkausliigassa Koskelan alaisuudessa nyt viisi ottelua, joista saldona on kolme voittoa, yksi tasapeli sekä yksi tappio, joten ainakin tulosten valossa joukkue on mennyt eteenpäin.

Toki Koskelan “kuherruskuukausi “on nyt seurassa käytetty ja tästä eteenpäin miehen otteita joukkueen peräsimessä seurataan aivan toisenlaisella suurennuslasille kuin tähän asti.

HJK pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista saaliina oli neljä pistettä. Ensin joukkue haki upean vierasvoiton Mariehamnin kustannuksella maalein 2-0, mutta viime lauantaina joukkue joutui tyytymään kotonaan 1-1 tasapeliin KuPS vastaan.

Klubi lähtee tämän päiväiseen derbyyn suurena suosikkina, mutta niin se on lähtenyt aina, joten tilanne ei ole joukkueelle mitenkään uusi. HJK:lla oli alkukaudesta suuria vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa ja monesti se olikin aivan liian staattista ja yllätyksetöntä. Koskelan alaisuudessa HJK on lähtenyt pallonriiston jälkeen usein rohkeasti eteenpäin, kun Lehkosuon alaisuudessa ensimmäinen syöttö annettiin lähes poikkeuksetta, joko poikittain tai suoraan alaspäin. Rohkeampi pelaaminen hyökkäyssuuntaan on näkynyt myös maalinteossa, sillä alkukaudesta HJK teki alle maalin per ottelu, mutta Koskelan alaisuudessa joukkue tehnyt lähes puolitoista maalia ottelua kohden, joten vaikutus on ollut huomattava.

Embed from Getty Images

HJK:n pelaajista esille pitää nostaa hyökkääjä Riku Riski. Loukkaantuminen pilasi Riskin alkukautta, mutta viime aikoina mies on tehnyt vahvaa tulosta HJK:n hyökkäyksessä. Viidessä viime pelissä Riski on tehnyt kolme maalia, jonka lisäksi hän alusti viime viikon Mariehamn pelissä upeasti Lassi Lappalaisen tekemän voittomaalin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.