Scroll Top

Jalkapallo – KuPS kohtaa tänään Eurooppa-liigan karsinnoissa Puolan suurseuran Legian

KuPS jatkaa tänään ainoana suomalaisjoukkueena urakkaansa Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella. Ensimmäisellä kierroksella joukkue pudotti jatkosta valkovenäläisen Vitebskin yhteismaalein 3-1, mutta tänään vastus kovenee huomattavasti, kun joukkue kohtaa vieraissa Puolan suurseuran Legia Varsovan.

Otteluparin ennakkoasetelmat

Legia

Legia Varsova on Euroopan mittapuulla ihan tunnettu ja suhteellisen iso seura. Aivan viime vuosina joukkue ei ole menestynyt eurokentillä, mutta esimerkiksi kaudella 2016-2017 se oli Mestareiden liigan lohkovaiheessa ja pelasi muun muassa kotona Real Madridin kanssa 3-3 tasapelin, joten mistään tusina porukasta ei todellakaan ole kysymys.

Ensimmäisellä karsintakierroksella joukkue oli yllättävän suurissa vaikeuksissa gibraltarilaisen FC Europan. Legia joutui tyytymään vieraissa maalittomaan tasapeliin, mutta kotikentällä se ratkaisi otteluparin rutiinilla ottamalla komean 3-0 voiton. Legia aloitti viime v-loppuna myös Puolan liigan, kun se koki kotonaan 1-2 tappion Szczecinille, joten joukkue tulee varmasti sisuuntuneena tämän illan kamppailuun.

Embed from Getty Images

Legian pelaajista esiin pitää nostaa muun muassa espanjalainen Carlitos Lopez, joka on tehnyt viimeisen kahden kauden aikana todella kovaa jälkeä Puolan liigassa. Hyökkääjänä sekä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Lopez teki viime kaudella Puolan pääsarjassa 16 maalia ja toissa kaudella hän voitti Wislan paidassa koko liigan maalipörssin 21 osumalla, joten kovan luokan maalintekijästä on kysymys.

Joukkueen puolustuksesta löytyy myös laatua, sillä Legialla on useita pelaajia, jotka ovat pelanneet, joko Puolan maajoukkueessa tai nuorisomaajoukkueessa. Lisäksi maalinsuulla on mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi Radoslaw Majecki. 19 -vuotias nuorukainen pelasi tänä kesänä Puolan paidassa alle 20 vuotiaiden MM-kisoissa ja hyvin pelasikin, sillä maa eteni aina pudotuspeleihin asti.

Embed from Getty Images

Legiassa nähtiin pitkään myös suomalaisväriä, sillä Kasper Hämäläinen pelasi seurassa lähes neljä vuotta, mutta jätti varsovalaisseuran viime toukokuussa.

 

KuPS

KuPS pääsee illan kamppailuun hyvästä tilanteesta, sillä joukkue pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Lisäksi joukkueen pelaaminen on ollut alkukauden vaikeuksien jälkeen todella hyvää eikä kuopiolaiset ole hävinnyt viimeiseen kahteen kuukauteen kuin yhden ottelun. Joukkueen edellinen kamppailu on viime sunnuntailta, kun se pelasi kotona maalittoman tasapelin IFK Mariehamnin kanssa.

Embed from Getty Images

Jani Honkavaaran luotsaama joukkue lähtee illan otteluun varmasti hyvin pitkälti puolustuksen kautta, jonka lisäksi se yrittää iskeä nopeasti vastaan. Mikäli KuPS pystyy selvittämään Legian kovan alkurynnistyksen on savolaisryhmällä saumat hakea hyvä tulos ja säilyttää näin jatkohaaveet toiseen osaotteluun.

Vaikka KuPS lähteekin hyvin todennäköisesti puolustuksen kautta yrittää joukkue saada tehtyä ainakin yhden vierasmaalin, joka olisi jatkohaaveiden kannalta todella tärkeää.. Tässä isoa roolia kantavat muun muassa Petteri Pennanen ja juhannuksen jälkeen hurjassa vireessä ollut Rangel. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä mitä joukkueeseen hankittu Tuco saa aikaan. Mies on pelannut varsin säästeliäästi, mutta sunnuntaina mies pelasi jo täydet minuutit kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.