Veikkausliigan kierrosraportti: KuPS jatkoi vahvasti

Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona neljän ottelun kierros. KuPS jatkoi vahvoja otteitaan IFK Mariehaminan vieraana Pohjanmaan paikallisderbyssä. FC Lahti puolestaan haastoi Ilveksen ja PK-35 lähti katkaisemaan voitottomien otteluiden putkeaan Interiä vastaan.

KuPS haki pisteet saarelta

Vierailija KuPS oli esiintynyt viime aikoina vahvasti ja isäntäjoukkue IFK Mariehamn ei ollut puolestaan hävinnyt vielä kertaakaan kotikentällään. Kotijoukkue hallitsi ensimmäisen puoliajan alkua, mutta KuPS oli todella vahva erikoistilanteissa. Avausmaali nähtiin 25. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta KuPS-puolustaja Babacar Diallo pääsi puskemaan kuopiolaiset 1-0 johtoon. KuPS käytti myös seuraavan kulmansa tehokkaasti hyödykseen. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla KuPS sai jälleen kulmapotkun ja Azubuike Egwuekwe puski näyttävästi taululle lukemiksi jo 2-0 ja niissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla IFK ei saanut millään kunnon kiriä aikaan, vaan maalintekoyritykset jäivät puolittaisiksi. KuPS meni ottelussa 3-0 johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain vajaa kymmenen minuuttia. IFK:n Tommy Wirtanen antoi liian löysän syötön maalivahdille ja Faud Salami pääsi rankaisemaan. KuPS:n vierasvoitto kirjattiin lopulta lukemin 3-0. KuPS on nyt ottanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä voittoa ja yhden tasapelin. Se nousi sarjassa jo kolmanneksi heti IFK Mariehaminan kantaan.

PK-35 otti pitkästä aikaa voiton

PK-35 kohtasi kotikentällään Turun Interin. Ottelun avausmaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu vajaa puoli tuntia. Inter-puolustus joutui rikkomaan Kevin Mombiloa ja tästä oli seurauksena rangaistuspotku. Njazi Kuqi laittoi rankkarin varmasti vasempaan alakulmaan ja numeroiksi 1-0. PK siirtyi toisen puoliajan alussa 2-0 johtoon, kun Aleksi Ristola puski Lucas Kaufmannin antaman keskityksen varmasti sisään. Inter kavensi Guy Gnabouyoun maalilla lukemiksi 2-1, mutta maalia lähemmäksi eivät turkulaiset enää päässeet. Aivan ottelun lopulla yksi kentän ehdottomista hahmoista ollut Kevin Mombilo pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 3-1. Voitto ja siitä tulleet kolme pistettä olivat varmasti suuri helpotus Shefki Kuqin valmentamalle joukkueelle.

Ilves jatkoi hyviä otteitaan Tammelassa

Ilves ja sen kannattajat ovat saaneet uuden tähden, nimittäin Emile Paul Tendeng. Tendeng oli yksi kentän hahmoista, kun Ilves otti tärkeän 2-0 kotivoiton FC Lahdesta. Avauspuoliajalla Tendeng syötti Antti Hynysen hienosti vapaaksi boksin sisään ja Hynynen pääsi siirtämään lukemiksi 1-0. Vain pari minuuttia edellisestä ja Tendeng vapautti Mikael Soisalon läpiajoon, eikä nuori mies tästä erehtynyt nyt Ilves jo 2-0 johtoon. Johto piti myös loppuun asti ja Ilvekselle maukas kotivoitto FC Lahdesta. Ilves nousi voitolla sarjassa jo kuudenneksi, kun taas Lahti tipahti sijalle kymmenen.

SJK voittoon Pohjanmaan derbyssä

Seinäjoella pelattiin kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby, kun SJK ja VPS kohtasivat. Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri tilanteilla juhlittu. Roope Riski toimitti pallon kertaalleen maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Toisellakaan puoliajalla ei erikoisuuksia nähty, mutta pelikellon näyttäessä 88. minuuttia alkoi tapahtua. Tuco piti kaksinkamppailussa pilkkanaan VPS:n Kevin Pethiä ja antoi tämän jälkeen upean keskityksen maalille, jossa Riku Riskillä oli helppo työ puskea SJK 1-0 johtoon. Tämä riitti myös ottelun voittoon ja SJK:lle tärkeät kolme sarjapistettä. SJK nousi sarjassa kahdeksannelle sijalle ja VPS on pykälää alempana yhdeksäntenä.