Scroll Top

Jalkapallo- Ketkä ovat Veikkausliigan topit ja flopit ?

Jalkapallon Veikkausliigassa on ylitetty puolimatkan krouvi ja on aika katsoa ketkä ovat olleet alkukauden onnistujia ja ketkä puolestaan epäonnistujia. Tässä jutussa nostetaan esille niin pelaajia, joukkueita kuin ilmiöitä.

Alkukauden onnistujat

  1. Paul Emile Tendeng ja Ilves

Senegalin poika tuli Veikkausliiga kartalle ryminällä. Tendeng on ollut koko kauden todella vahvassa iskussa ja suurin syy siihen miksi Ilves on ennakko-odotusten vastaisesti Veikkausliigassa viidentenä. Tendeng on tehnyt tähän mennessä jo viisi maalia ja syöttänyt viisi, joten miehen panos Ilveksen hyökkäyspelissä on todella suuri. Ilves ansaitsee myös koko joukkueena kehut ja se on pelannut erityisesti kotona Tammelassa todella vahvasti. Edellisessä ottelussa kaatui Veikkausliigan dynastia HJK 1-0 lukemin. Ilves voi taistella, jopa mitaleista jos tahti pysyy samana. Joka tapauksessa Ilves on ollut tämän kauden ehdottomia yllättäjiä.

  1. VPS

Vaasan Palloseura on ollut alkukauden ehdottomia onnistujia. Veikkausliigan alku oli vielä Petri Vuorisen suojateilta epätasaista pelaamista, mutta mitä pidemmälle kesä on mennyt sitä paremmin joukkue on suorittanut. Joukkueen Jamaikalais-hyökkääjät Anthony Clennon ja Steven Morrissey lisättynä Pyry Soirilla ovat olleet joukkueen hyökkäyspelin tärkein kolmikko. VPS on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena. Mikäli joukkueen meno jatkuu samanlaisena on se yksi varteenotettavista mitaliehdokkaista.

 

  1. Uudet stadionit

Tällä kaudella on ollut ilo huomata miten monella Veikkausliiga paikkakunnalla on paranneltu olosuhteita uusien katsomoiden ja erityisesti uusien stadionien muodossa. Seinäjoen OmaSp Stadion oli todella hieno teko koko Suomen jalkapallokulttuurille ei pelkästään SJK.lle. On aivan eri asia katsoa peliä hienolla uudella stadionilla, jossa puitteet kunnossa eikä esimerkiksi jossain tuulisella vanhalla kentällä. Myös Vaasassa uusi stadion on kerännyt kehuja. VPS:n uusi stadion on aivan eri luokkaa, kun esimerkiksi vahva Kaarlen kenttä. Nyt pitää vaan toivoa, että muillakin paikkakunnilla parannetaan olosuhteita, koska siitä hyötyvät kaikki jalkapalloa seuraavat. Pienin askelin kohti suurempaa.

Embed from Getty Images

Alkukauden epäonnistujat

  1. Turun Inter

Niin paljon odotettiin niin vähän saatiin, siinä on Turun Interin kausi pähkinänkuoressa. Joukkuetta veikattiin taistelemaan mitaleista, mutta tähän mennessä kausi on ollut täysi katastrofi. Joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Job Dragtsma erosi toukokuussa tehtävästään eikä tilalle tullut Jami Wallenius ole saanut kurssia yhtään sen paremmaksi. Veikkausliigaa on melkein puolet vielä jäljellä, joten kaikki on Interin kohdalla vielä mahdollista. Jos tilanne ei muutu on hyvin todennäköistä, että ensi kaudella nähdään jälleen Turun derby, mutta tällä kertaa Ykkösessä.

Embed from Getty Images

  1. Pääkaupunkiseudun seurat HIFK ja PK-35 Vantaa

HIFK:n viime kausi oli yhtä juhlaa ja kaikki tuntui onnistuvan. Tällä kaudella on iskenyt karu arki vastaan ja joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäässä. Jani Honkavaara on kuitenkin saanut viime aikoina pientä piristystä joukkueen esityksiin. HIFK taistelee kynsin ja hampain sarjapaikastaan ja joukkue onkin hankkimassa lisää vahvistuksia loppukaudeksi. Silti esitykset kentällä ovat olleet välillä todella vaisuja. Onneksi kautta on vielä paljon jäljellä ja kaikki voi vielä muuuttua.

PK-35 Vantaata pidettiin ennen kauden alkua yhtenä mustista hevosista. Joukkueesta on jäänyt kauden aikana mieleen vain lukuisat sekoilut. Njazi Kuqi otti heti kauden alussa pitkän pelikiellon tämän jälkeen Espanjalaiset jättivät seuran ja lisäksi tulos kentällä oli koko ajan huonoa. Shefki Kuqi on tehnyt parhaansa joukkueen kanssa, mutta nyt vaan sekään ei tunnu riittävän. PK-35 taistelee tiukasti putoamista vastaan ja loppukausi sitten näyttää putoaako vai säilyykö joukkue Veikkausliigassa.

 

  1.  Alexei Eremenko Jr

Alexei Eremenko Jr siirtyi talvella suurella kohulla hallitsevan mestarin SJK:n riveihin. Monessa mediassa maalailtiin mielikuvaa miten Eremenko tulee hallitsemaan Veikkausliigaa. No ei ihan mennyt kuin strömsössä vai miten sitä sanotaan. Heti alkukausi näytti, että Eremenkon ja SJK:n yhteinen sävel ei ihan ollut lapasessa. Eremenkon ura jäi SJK.ssa lopulta viiden Veikkausliiga ottelun mittaiseksi ja sopimus purettiin jo aikaisin keväällä. Ei tullut Moskovan amatsoonista tähteä.

 

Tässä oli vain muutamia poimintoja Veikkausliigan alkukauden onnistujista ja epäonnistujista. Listalta jäi varmasti puuttumaan joitakin seuroja tai pelaajia, mutta toivotaan niiden nousevan esiin kun Veikkausliiga päättyy syksyllä. Nyt vaan kaikki jalkapalloa seuraavat kansoittamaan joukolla katsomoita. Nimittäin urheilu on parasta paikanpäällä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.