Scroll Top

Veikkausliiga – IFK Mariehamn isännöi päivän ainoassa ottelussa Ilvestä

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun sarjanelonen IFK Mariehamn saa vieraakseen sarjan viidentenä olevan Ilveksen. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kertaalleen ja silloin Ilves oli kotonaan murskaavasti maalein 3-0 parempi.

IFK Mariehamn

Viime kauden mestari IFK Mariehamn aloitti kautensa yskien ja yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta joukkue voitti vain kaksi. Heikon alun jälkeen joukkue on kivunnut sarjataulukossa pikkuhiljaa ylöspäin ja on tällä hetkellä sarjassa jo neljäntenä kolmen pisteen päässä kakkosena olevasta Vaasan Palloseurasta.

Kotona Mariehamn on ollut jälleen totutun vahva ja kahdeksasta kotiottelustaan se on hävinnyt vain yhden ja kerännyt kotipeleistään 17 pistettä. Joukkue on voittanut kolme viimeistä kotipeliään maalierolla 9-2, joten Ilveksellä on luvassa vaikea ilta.

Embed from Getty Images

Laitapelaajat ruotsalainen Robbin Sellin ja amerikkalainen Brian Span ovat isossa roolissa saarelaisten pelaamisessa. Sellin on syöttänyt viisi ja Span neljä maalia ja molemmat pelaajat ovat koko Veikkausliigan syöttöpörssin top 10.

Vaikka joukkue menetti viime kauden mestari joukkueesta tärkeitä hyökkäyspään pelaajia niin kokenut Aleksei Kangaskolkka on paikannut tuota vajetta todella hyvin. Mies on tehnyt jo 9 maalia ja on sillä maalipörssin kakkosena HJK:sta myydyn Alfredo Moreloksen jälkeen.

 

Ilves

Ilves veikattiin viime kaudella tippumaan ykköseen, mutta joukkue yllätti kaikki ja oli lopulta Veikkausliigassa viides. Tälle kaudella odotukset nousivat ja tamperelaisia veikattiin vahvasti, jopa mitali joukkueeksi, koska olihan joukkueen materiaali myös parantunut verrattuna viime kauteen. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa viidentenä ja suurin syy siihen, että joukkue ei ole sen korkeammalla on heikko kotipelaaminen verrattuna esimerkiksi viime kauteen. Vieraissa joukkue pelasi alkukaudesta loistavasti, mutta myös vieraissa pisteiden saanti on vaikeutunut kauden edetessä. Siitä huolimatta Ilves on voittanut puolet sen kahdeksasta vierasottelustaan, joten tilastoa voi pitää varsin kovana ja se antaa myös uskoa tämän illan otteluun lähdettäessä. Viime aikoina joukkue on esiintynyt kiitettävästi ja viidestä viime ottelusta se on hävinnyt vain yhden.

Ilves pelasi edellisen ottelun viime lauantaina KuPS:ia vastaan ja otti tuosta kamppailusta tärkeän 1-0 voiton Tucon maalilla. Muutenkin joukkueen otteet ovat viime aikoina parantuneet ja viidestä viime pelistä se on hävinnyt vain yhden ja voittanut kolme ja kertaalleen joukkue on pelannut tasan.

Joukkueen puolustuspelaaminen on parantunut hurjasti kesä-heinäkuun aikana ja se on päästänyt tuona ajanjaksona vain yhden maalin, joka sekin oli omamaali RoPSia vastaan. Sitä vastoin hyökkäyspeli on ruvennut tökkimään ja se on maalimäärissä mitattuna sarjan häntäpäätä yhdessä HIFK:n ja JJK:n kanssa. Joukkue on tehnyt 15 peliin vain 15 maalia ja noista maaleista yli puolet on tehnyt SJK:sta täksi kaudeksi siirtynyt Tuco, joka on osunut tolppien väliin jo kahdeksan kertaa.

Vaikka maalinteko on ollut kauden ensimmäisellä puoliskolla Ilvekselle vaikeaaa niin pitää iloita siitä, että joukkueessa on puhdas maaleja tekevä hyökkääjä, koska viime kauden joukkueesta sellainen puuttui.

Keskikentällä isossa roolissa varsinkin sen keskustassa on  Lauri Ala-Myllymäki sekä Reuben Ayarna. Viime kaudella Veikkausliigassa loistanut Paul Emile Tendeng on pelannut viime otteluissa laidalla. Miehen panos ei ole ollut aivan viime kauden tasoa, mutta sitä oli turha odottaa koska miehen viime kausi oli niin loistelias. Tehoja Tendeng toki voisi tuoda joukkueelle enemmän. Viime kaudella mies syötti kahdeksan maalia nyt tilastoissa on vasta yksi maalisyöttö. Samoin tehdyissä maaleissa mies on onnistunut vasta kertaalleen, kun viime kaudella afrikkalainen teki seitsemän maalia Veikkausliigassa.

 

Arvio

Ilves ei ole voittanut 2015 alkaneen Veikkausliiga uransa aikana yhtään ottelua saarella, joten vaikeasta paikasta voidaan vierasjoukkueen osalta puhua. Kuntopuntareita, kun vertaa niin Ilves on saalistanut viidestä viime ottelusta 10 pistettä ja Mariehamn  7. Siitä huolimatta kotijoukkue on otteluun lähdettäessä suosikki, koska kauden kahdeksasta kotipelistään se on hävinnyt vain yhden ja sekin oli toukokuussa FC Lahdelle. Viimeaikaiset otteet ja tilastot huomioiden Gee veikkaa kotijoukkue IFK Mariehamn:lle niukkaa voittoa ja sitä kautta nousua sarjassa toiseksi heti HJK:n jälkeen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.