Scroll Top

Veikkausliiga- VPS kohtaa FC Lahden uudella Elisa Stadionilla

Vaasassa vihitään perjantaina käyttöön VPS:n uusi Elisa Stadion. Uuden stadionin avausotteluna toimii VPS:n ja FC Lahden välinen kamppailu. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kertaalleen Lahdessa ja silloin kotijoukkue FC Lahti otti murskavoiton 4-0 lukemin, joten VPS haluaa varmasti maksaa kalavelkoja Lahtelaisille.

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue VPS on tällä hetkellä todella vahvassa iskussa. Joukkue on pelannut viime viikot todella vahvasti ja neljän viime ottelun maaliero on murskaava 7-1. VPS haki maanantaina vierasvoiton Turusta, kun se kukisti kahdella ensimmäisen puoliajan maalilla Interin 2-0 lukemin. Joukkue sai myös keskikentälle kaivatun vahvistuksen, kun Sebastian Strandvallin pelilupa-asiat saatiin vihdoin päätökseen. Strandvall tuo varmasti paljon lisää eritoten VPS:n hyökkäyspelaamiseen.

Vaikka VPS saa uuden stadionin niin päävalmentaja Petri Vuorinen painotti, että perjantain ottelussa pelin pitää olla keskiössä eikä keskittyminen saa herpaantua epäolennaisiin asioihin. VPS:n puolustus on viime otteluissa ollut vahvaa ja viimeisenä lukkona on toiminut loistavan kauden pelannut maalivahti Evgeni Kobozev. Hyökkäyspeli on myös ruvennut kulkemaan eikä vähiten kaksikon Clennon-Morrissey ansiosta. Voitolla VPS nousisi sarjassa jo neljänneksi ja pisteen päähän kolmantena olevasta Ilveksestä.

 

Lahti lähtee perjantain otteluun hyvästä tilanteesta. Alla on maaliton tasapeli KuPSia vastaan, eikä joukkue ole hävinnyt kolmeen viime otteluun. Lahti on myös viime otteluiden hyvien tulosten ansiosta mitalikamppailussa täysin mukana. Silti joukkueen kaudesta on jäänyt varsin sekava kuva. Välillä on tullut upeita tuloksia esimerkiksi 3-0 kotivoitto viime kauden mestari SJK vastaan, mutta joukkoon mahtuu paljon myös todella heikkoja esityksiä. Varsinkin vieraissa Lahden peli on yskinyt eikä joukkueella ole vielä yhtään vierasvoittoa..

Lahden puolustus on toiminut viime otteluissa hyvin, mutta maalivahti tilanne on elänyt. PS Kemiä vastaan loukkaantui juuri ykkösmaalivahdiksi noussut Miikka Mujunen eikä täksi kaudeksi hankittu Tomi Maanoja saa tällä hetkellä edes silmiään kiinni. Hyvin todennäköistä on, että maalilla jatkaa viime ottelussa hyvin torjunut 18-vuotias Santeri Pakkanen. Lahdella on myös huolia loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa. Puolustuksesta puuttuu tärkeä laitapakki Boris Tatar, Santeri Hostikka on edelleen poissa, Drilon Shalan vaivat jatkuvat ja mies myös poissa. Lisäksi keskikentältä puuttuu Duarte Tammilehto pelikiellon takia, joten nimilista on melkoinen. Viimeaikaiset otteet ovat kuitenkin lisänneet joukkueen itseluottamusta, joten Lahti lähtee hyvin latautuneena Vaasan reissulle. Jasse Tuominen ja Aleksi Paananen tulevat olemaan tärkeässä roolissa hyökkäyspelaamisessa jos Lahti haluuaa voiton saada Vaasan uudelta stadionilta.

 

Päivän nostot Andre Clennon VPS

Jamaikalais-hyökkääjä Andre Clennon on ollut VPS:lle todella tärkeä pelaaja tällä kaudella. Varsinkin viime otteluissa mies tehnyt kovalla prosentilla maaleja. Clennon on osunut kolmesti neljässä viime ottelussa. Clennon muodostaa Steven Morrisseyn kanssa yhden pelätyimmistä tutkapareista koko Veikkausliigassa. Osuuko Clennon myös Lahtea vastaan siihen saadaan vastaus perjantain ottelussa.

Päivän nostot Jasse Tuominen FC Lahti

Jasse Tuominen on lyönyt tällä kaudella itsensä toden teolla läpi ainakin Veikkausliiga tasolla. Tuominen on ollut todella merkittävässä roolissa Lahden hyökkäyspelissä ja 20-vuotias hyökkääjä onkin onnistunut jo kuudesti maalinteossa. Viime kaudella vielä ykköstä pelannut Tuominen on noussut päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen yhdeksi luottopelaajaksi ja tästä vastuusta Tuominen on myös kiittänyt. Nähdäänkö nuorukaisen tuhoja myös perjantaina sitä ainakin lahden fanikatsomo toivoo.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.