Leijonat vakuuttavaan 5-0 voittoon Norjasta

LEIJONAT

Leijonat komeaan 5-0 voittoon.

Ensimmäinen erä alkoi Leijonien painostaessa ja peliä ehdittiinkin pelata vain 05:05, kun Esa Lindell laukoi ylivoimalla Suomen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen peli tasoittui ja Norja alkoi vyörymään vaarallisesti Suomen maalille. Pekka Rinne oli kumminkin jälleen mies paikallaan ja torjui norjalaisten yritykset. Leijonat pääsi heikon hetken jälkeen peliin hyvin takaisin sisään ja painoi peliä jatkuvasti Norjan päätyyn. Varsinkin Joonas Donskoilla oli pari hyvää maalinteko paikkaa. Norja pääsi erän loppuun vielä 5-3 ylivoimalle, mutta maaleja ei enää nähty ja erätauolle siirryttiin Suomen 1-0 johdossa.

Toinen erä alkoi Norjan ylivoimalla, mutta Leijonat puolusti tarkasti ja näin vältyttiin takaiskulta. Suomi pääsi erän edetessä 5-3 ylivoimalle ja ajassa 28:39 Joonas Kemppainen laukoi maalinedestä Suomen 2-0 johtoon. Heti maalin jälkeen Norjan jäähyily jatkui ja Leijonat pääsi uudelleen kahden miehen ylivoimalle yli minuutiksi ja Joonas Kemppainen ei jättänyt tilannetta käyttämättä, vaan laukoi jälleen maalinedestä maalin ajassa 30:21. Peli jatkui erittäin rikkonaisena, mutta enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Kolmannen erän alku oli tasaista pelailua, jossa molemmilla oli paikkansa, mutta molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat vakuuttavasti ja pitivät numerot muuttumattomana. Ajassa 51:35 Leo Komarov antoi upen syötön, josta Jyrki Jokipakka laukoi Leijonat 4-0 johtoon, tästä vain 56 sekuntia ja oli Jussi Jokisen vuoro heiluttaa verkkoa 5-0 maalin merkiksi. Tämän jälkeen ei enää maaleja nähty ja näin ottelu päättyi Suomen 5-0 voittoon. Pekka Rinteelle nollapeli oli toinen perättäinen. Leijonat pelasi erittäin vakuuttavan ja kypsän pelin. Ylivoima toimi myös paikoitellen loistavasti. Suomen pelin parhaat pelaajat Esa Lindell ja Joonas Kemppainen merkauttivat tileilleen kolme pistettä mieheen. Tämä peli näytti, että Suomella on kurinalaisella ja hyvällä pelillä mahdollisuudet mihin vain.