Ruuskaselle EM-pronssia – Sirmais yllätysmestariksi keihäässä ja Martina 100 metrillä

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Yleisurheilun EM-kisojen toisen päivän iltana ohjelmassa oli mm. miesten keihään finaali, naisten 100m aitojen finaali, miesten 100m finaali ja miesten pituuden finaali. Suomalaisia nähtiin illan aikana viisi ja finaaleissa kaksi.

Mörö finaaliin kauden parhaalla, Nezirille iso pettymys

Miesten 400m aidoissa oli välierät. Oskari Mörö onnistui hienosti ollen välieränsä toinen ajalla 49.37, jolla pääsee huomiseen finaaliin ja alitti samalla Rion olympiarajan.  Naisten 100m aidoissa oli samana iltana välierät ja finaali. Odotukset oli kovat Nooralotta Nezirin kohdalla, mutta Neziri jäi välierässään kolmanneksi 13,05 ajalla eikä päässyt finaali. Oli iso pettymys. Toinen suomalainen Reetta Hurske jäi välierässään viimeiseksi ajalla 13.40, mutta hänen kisansa menivät hyvin kun teki alkuerässään ennätyksen. Mestaruuden vei hieman yllättäen Saksan Cindy Roleder 12,62 ajalla.

Ruuskaselle pronssia, Sirmaisista yllätysmestari

Suomalaisittain illan odotetuin finaali oli miesten keihäs. Kisa ei noussut tuloksellisesti niin kovatasoiseksi mitä odotettiin. Voiton vei yllättäen Latvian Zigismunds Sirmais, joka heitti viidennellä parhaansa 86,66. Toiseksi tuli Tshekin Vitezslav Vesely 83,59 tuloksella. Suurin voittajasuosikki Saksan Thomas Röhler epäonnistui pahemman kerran, jääden viidenneksi tuloksella 80,78.

Antti Ruuskanen onnistui tuomaan Suomelle kisojen ensimmäisen mitalin ollen kolmas tuloksella 82,44. Ruuskanen loukkasi kylkeään kolmannessa heitossa, jonka takia jätti kaksi viimeistä heittoa väliin ajatellen kuukauden päästä olevia Rion olympialaisia.

Bäck niukasti mitalien ulkopuolelle, Martina yllättäen nopein 100 metrillä

Miesten pituudessa käytiin myös jännittävä finaali, vaikka senkin tulostaso ei ollut huippua. Mukana oli myös ensikertalainen Kristian Bäck. Vasta 19-vuotiaan Bäckin oli hienosti kisan viides tuloksella 7,91. Harmittavasti Bäck jäi vain kahden sentin päähän pronssista, jonka nappasi Ignisious Gaisah tuloksella 7,93. Voiton vei Greg Rutherford tuloksella 8,25 ja toiseksi tuli Michel Torneus 8,21 tuloksella.

Miesten 100 metrin finaali oli todella jännittävä ja tasainen kisa, sillä kärkikolmikon ero oli vain 0,01 sekuntia. Mestaruuden vei hieman yllättäen Churandy Martina 10,07 ajalla.  Samalla ajalla toiseksi tuli Jak Ali Harvey ja kolmanneksi jäi suurin voittajasuosikki Jimmy Vicaut 10,08 ajalla. Kymmenottelussa mestaruuden vei Thomas Van der Plaetsen 8218 pisteellä.