Scroll Top

FIFA MM2018 ennakko – Ottaako Saksa avausvoittonsa ja nähdäänkö Meksikolta edelleen säkenöivää futista ??

Jalkapallon mm 2018

Suomessa vietetään tänään leppoisaa ja rauhallista juhannuspäivää, mutta MM-kisoissa on tänään taas täysi rähinä päällä ja tuttuun tapaan ohjelmassa on kolmen ottelun pelipäivä. Päivä alkaa Belgian ja Tunisian välisellä kamppailulla, jonka jälkeen ohjelmassa on Etelä-Korean ja Meksikon välinen ottelu. Ilta huipentuu Saksan ja Ruotsin väliseen koitokseen, jossa hallitsevalla mestarilla on käytännössä pakkovoiton paikka.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Belgia vs Tunisia

Belgia aloitti kisat 3-0 rutiinivoitolla Panamasta, joten joukkue lähtee hyvistä asemista päivän koitokseen. Vaikka Belgia voitti avauskamppailun numeroiden valossa selvästi niin vielä joukkueen iskukyvystä ei saatu aivan täyttä kuvaa, koska Panama ei ollut juuri kummoinen mittari Belgian tasoiselle joukkueelle. MM-avauksessa oli Belgian kannalta paljon iloisia asioita ja muun muassa Romelu Lukakun tekemät kaksi maalia oli hyökkäyspelaamisen kannalta erinomainen asia, joka lämmitti varmasti myös valmennusta. Belgia lähtee tämän päiväiseen otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja voikin olla, että joukkueen taso mitataan tosissaan vasta lohkon päätösottelussa Englantia vastaan.

Embed from Getty Images

Tunisia puolestaan aloitti kisat kirvelevällä 1-2 tappiolla Englannille. Tunisia oli pitkään kiinni pisteessä, mutta Harry Kanen tekemä maali lisäajalla vei joukkueelta palkinnon kovasta uurastuksesta. Vaikka Tunisia onnistu avausottelussa yhden maalin tekemään oli joukkueen hyökkäyspelaaminen varsin heikkoa, mutta sitä vastoin puolustuspelaaminen oli varsinkin toisella puoliajalla erinomaista eikä se päästänyt vastustajaa juuri tekopaikoille. Mikäli joukkue onnistuu tänään myös Belgiaa vastaan puolustamaan yhtä kurinalaisesti voi Belgialla olla hikinen iltapäivä edessä.

Etelä-Korea vs Meksiko

Etelä-Korea aloitti MM-kisat 1-0 tappiolla Ruotsille, joten joukkueen on pakko saada tänään pisteitä muuten MM-urakka alkaa joukkueen osalta olla taputeltu. Etelä-Korea ei avausottelussa mitään häikäisevää esittänyt ja joukkueen otteista jäi varsin vaisu kuva. Tänään joukkueen avainpelaajien on otettava muu porukka reppuselkäänsä ja näytettävä omalla esimerkillään, että maa kuuluu MM-kisoihin ja, että se ei todellakaan ole luovuttanut vielä mahdollisuuksiaan jatkopaikan suhteen.

Meksiko puolestaan esiintyi omassa MM-avauksessaan todella pirteästi ja joukkue voitti täysin ansaitusti Saksan maalein 1-0.  Meksikolla oli ottelussa todella paljon maalipaikkoja, joten numerot olisivat voineet olla paljon suuremmatkin Meksikon eduksia. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli viihdyttävää katseltavaa, joten tänään voi olla luvassa todella viihdyttävä ottelu ja maaleja saatetaan nähdä enemmänkin. Avausottelussa joukkueen parhaimpia pelaajia oli  PSV:ssä pelaava Hirving Lozano, joka teki myös Meksikon voittomaalin Saksan verkkoon. Mikäli Lozano ja kumppanit pystyvät pelaamaan yhtä tasapainoisen ottelun mitä Saksaa vastaan nähtiin voi joukkueen jatkopaikka varmistua jo tämän illan ottelussa.

Embed from Getty Images

 

Saksa vs Ruotsi

Juhannuspäivän huipentaa Saksan ja Ruotsin välinen kamppailu. Hallitseva maailmanmestari Saksa hävisi avausottelunsa hieman yllättäen Meksikolle, joten joukkue tulee varmasti täynnä tulta ja tappuraa illan koitokseen. Toki joukkueella on myös valtavat paineet, koska tappiolla kisat päättyvät alkulohkoon. Toki suurin osa pelaajista on ollut kyseisissä tilanteissa aikaisemminkin, joten eiköhän ammattimiehet osaa käsitellä painetilansa.

Saksan puolustus oli avausottelussa vaikeuksissa ja se päästi vastustajan aivan liian helposti maalipaikoille. Tilannetta ei varmasti tule helpottamaan se, että joukkueen avainpuolustajiin lukeutuva Mats Hummels loukkaantui harjoituksissa ja on suurella todennäköisyydellä sivussa illan ottelusta. Saksalla oli isoja ongelmia myös hyökkäyspelaamisen kanssa, joka oli avausottelussa aivan liian hidasta sekä staattista eikä maalipaikoille tahdottu oikein kunnolla päästä. Tänään joukkueen on pakko saada onnistumisia muuten matka uhkaa jäädä jo alkulohkoon. Nyt olisi erityisesti Thomas Muller paikka loistaa, joka on tunnetusti osunut MM-kisoissa aina kovalla prosentilla maalipuiden väliin.

Embed from Getty Images

Ruotsi aloitti MM-kisat voitolla Etelä-Koreasta. Joukkue pelasi ottelun tutulla kaavalla eli puolustaen tiiviisti ja luottaen siihen, että joukkue saa tehtyä sen tarvittavan maalin, joka sitten lopulta tulikin rangaistuspotkusta. Joukkue lähtee tämän illan otteluun altavastaajana, mutta silti maalla on yksi etu verrattuna Saksaan. Ruotsi voi lähteä avausottelun voiton ansiosta varsin paineettomasti illan kamppailuun mikä voikin näkyä positiivisina asioina kentällä.

Ruotsi tuskin tulee muuttamaan mitään Etelä-Korea ottelusta, joten joukkue tulee varmasti puolustamaan yhtä kurinalaisesti luottaen siihen, että se saa omat vastahyökkäys paikkansa, jossain vaiheessa ottelua. Vaikka Ruotsin hyökkäyspelaaminen on ollut varsin nihkeää ei joukkueen tarvitse tänäänkään esittää mitään kaunista jalkapalloa, koska tulos on ainoastaan se mikä lopulta ratkaisee ja mikäli joukkue saisi ottelusta edes pisteen olisi länsinaapurimme todella lähellä jatkopaikkaa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.