Scroll Top

FIFA MM2018 – Pennasen Analyysi

kysymys

Jalkapallon MM-kisat alkavat tällä viikolla, joten on aika avata Geemedian sivuilla uusi futista sekä MM-kisoja eri kulmista käsittelevä sarja Pennasen analyysi. Tänään ensimmäisessä osassa käsittelemme jalkapallo ennakoita ja annamme Ylelle positiivista palautetta.

Itse olen seurannut jalkapallon MM-kisoja aina 1990-luvun alusta asti eli noin 7 vuotiaasta saakka. Nykyisin netin sekä teknologian tuoman kehityksen myötä on ollut ilo huomata miten paljon eri sivuilla ja eri medioissa on jalkapallon MM-kisoja käsitteleviä ennakoita tarjolla. Ennakot ja kisoja käsittelevät jutut ovat lisääntyneet huimasti esimerkiksi Saksan 2006 kisoista lähtien. Ennakot ennen MM-kisoja helpottavat varmasti paljon ainakin niitä, jotka eivät seuraa futista niin tarkasti muuten kuin arvokisojen kautta. Samalla monet vähemmän tunnetut maat tulevat ihmisille tutummiksi ja sitä kautta saattaa myös tulla, joku harvinaisempi maa ihmisten seurantaan itse kisoissa. Toki myös enemmän jalkapalloa seuranneet saavat varmasti ennakoista myös itse paljon irti. Tai ainakin varmuudella futiskuume MM-kisoja kohtaan nousee ainakin pykälän tai kaksi.

Embed from Getty Images

Tämän ensimmäisen osan toinen asia käsittelee Yleisradiota ja Ylen tekemää jalkapallo ennakkoa viime v-lopulta. Niille, jotka eivät tiedä mistä puhun niin Yle Puheella oli lauantain-sunnuntain välisenä aikana 24 tunnin yhtäjaksoinen MM-ennakko, jossa pohjustettiin ja ennakoitiin MM-kisat perusteellisesti. Radion studiossa oli jälleen todella asiantuntevaa porukkaa Erkka V. Lehtolasta aina Petri Pasaseen asti ja lisänä tietysti Ylen oma studiomiehitys Riku Salmisen ja Matti Härkösen johdolla. Lisäksi vieraita oli runsaasti aina tasavallan presidentistä tavallisiin tallajiin asti. Tämä 24 tunnin ohjelma oli ainakin omasta mielestä sellainen jalkapallon kulttuuriteko mitä harvoin Suomessa näkee tai tässä tapauksessa kuulee, joten  on pakko kehua Yleä vielä kerran tämän ison tapahtuman järjestämisestä. Toivottavasti tällaisia ennakoita tulee jatkossa lisää, kun pelataan isoja arvoturnauksia, joko EM tai MM-tasolla.

 

Tässä oli siis ensimmäinen osa sarjasta Pennasen analyysi.Lisää kirjoituksia sekä jaksoja tulee heti, kun kisat pyörähtävät käyntiin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.