Scroll Top

Veikkausliiga – HJK antoi potkut Mika Lehkosuolle – Uusi päävalmentaja on todellinen yllätysnimi

868px-HJK_Helsinki_Logo.svg_

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava HJK tiedotti tänään antaneensa potkut seuran monivuotiselle päävalmentajalle Mika Lehkosuolle. HJK:n kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo ja joukkueen tulokset ovat olleet heikkoja, jonka lisäksi myös peliesitykset kentällä ovat olleet nihkeitä, joten tämän päivän uutinen ei sinänsä ollut hirveä yllätys.

Lehkosuo tuli HJK:n päävalmentajaksi kesken kauden 2014, kun silloinen päävalmentaja Sixten Boström sai potkut. Lehkosuon aika HJK:ssa oli menestyksekäs, sillä mies luotsasi seuran kolmesti mestaruuteen ja kerran Eurooppa liigan lohkovaiheeseen, joten mies on potkuista huolimatta yksi seuran menestyksekkäimmistä valmentajista.

Embed from Getty Images

HJK ilmoitti puoliltapäivin pitämässään tiedotustilaisuudessa, että joukkueen uusi päävalmentaja on 36-vuotias Toni Koskela, joka kirjoitti seuran kanssa 2,5 vuotisen sopimuksen, joka kestää siis kauden 2021 loppuun asti. Koskela on saanut oppinsa Lehkosuon alaisuudessa, sillä mies toimi HJK:n apuvalmentajana vuodet 2013-2017. Kaudeksi 2018 hän siirtyi RoPS:n päävalmentajaksi, jossa tulos oli erinomaista, sillä RoPS saavutti viime kaudella Veikkausliigassa upeasti hopeaa.

Koskelan valinta HJK:n penkin taakse on sikäli aikamoinen yllätys, että mies valmensi vielä edellisellä kierroksella RoPS:ssa. Se mitä rovaniemeläisseura tästä hyötyi on jokaisen helppo arvata eli aikamoisen tukun euroja, joka varmasti helpotti Koskelan saamista Helsinkiin. Tiedotustilaisuudessa Aki Riihilahti kertoi, että HJK:lla oli menossa valmentajan kartoitus tuleviksi vuosiksi, jota nyt heikon alkukauden jälkeen jouduttiin aikaistamaan.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti oli tyytyväinen Koskelan valintaan ja mies odottaa joukkueen kurssin kääntyvän mahdollisimman nopeasti.

–  Muutoksen myötä joukkue saa uuden, raikkaan alun. Toni on osaamiseltaan ja taustaltaan henkilö, joka sopii erinomaisesti kääntämään kauden kurssin nopeasti voitokkaaksi, minkä lisäksi hän ymmärtää seuran strategian nuorten pelaajien kehittämisestä sanoi Riihilahti seuran tiedotteessa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.