FIFA MM2018 – Tänään upea kolmen ottelun päivä herkkupalana Portugali vs Espanja

Jalkapallon mm 2018

Tänään on jalkapallon MM-kisoissa toinen pelipäivä ja ohjelmassa on kolmen ottelun rupeama. Päivä alkaa Egyptin ja Uruguayn kohtaamisella, jonka jälkeen on vuorossa Marokon ja Irakin välinen kamppailu. Päivän päättää todellinen huippuottelu, kun Portugali ja Espanja kohtaavat illalla toisensa.

Ennakkoasetelmat

Egypti vs Uruguay

Päivän avausottelussa Uruguay lähtee selvänä suosikkina Egyptiä vastaan. Toki Egyptillä on saumat yllättää, mutta joukkueen viimeaikaiset otteet eivät lupaa hirveän hyvää. Egypti on pelannut kuusi ottelua ennen tätä päivää ilman voittoa ja juuri ennen kisoja joukkue hävisi Belgialle maalein 3-0. Egyptin  jatkoonpääsy ja tuloksenteko hyökkäyspäässä riippuu paljon siitä missä vireessä joukkueen suurin tähti Liverpoolissa pelaava Mohamed Salah juuri tällä hetkellä on.

Embed from Getty Images

Uruguay on A-lohkon selvä voittajasuosikki ja maa on päässyt myös kaksissa edellisissä MM-kisoissa alkulohkosta jatkoon ja oli 2010 aina välierissä asti. Uruguay on koko joukkueen osalta todella vahva, mutta silti joukkueen vahvin materiaali löytyy hyökkäyspäästä. Barcelonan Luis Suarez ja PSG:n Edinson Cavani on sellainen hyökkäyspari, jota ei monesta maajoukkueesta löydy. Vahva usko on, että ainakin jompikumpi Suarez tai Cavani onnistuu tänään maalinteossa ellei, jopa molemmat.

Embed from Getty Images

Marokko vs Iran

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat Marokko ja Iran. Ottelu on molemmille maille todella tärkeä ja voitto olisi käytännössä otettava heti avausottelusta mikäli mielii taistella jatkopaikasta kiven kovassa B-lohkossa.

Marokko on ottelun suosikki ja se on pelannut ennen tämän päivän MM-avausta yhtäjaksoisesti jo 18 ottelua ilman tappiota. Marokon edellinen tappio on tullut reilu vuosi sitten Kamerunia vastaan. Vaikka Marokon joukkueesta ei suuri yleisö välttämättä hirveästi tiedä niin löytyy joukkueesta hyviä Euroopassa pelaavia pelaajia.

Embed from Getty Images

Iran on taas suuri arvoitus miten joukkue MM-kisoissa esiintyy. Neljä vuotta sitten joukkue oli alkulohkon viimeinen, mutta sai sentään yhden tasapelipisteen Nigeriaa vastaan. Iran on Marokon ohella pelannut todella vahvasti viime aikoina eikä joukkue ole hävinnyt 17 viime pelistään kuin kaksi, mutta pitää muistaa, että läheskään kaikki vastustajat eivät ole olleet maailmanluokkaa. Iran osaa varmasti puolustaa tiiviisti, mutta suurin ongelma tulee olemaan siinä, että kuka tekee joukkueelle maalit.

Portugali vs Espanja

Perjantai illan päättää todellinen herkkupala, kun Portugali ja Espanja kohtaavat toisensa. Portugali on hallitseva Euroopan mestari ja joukkue on esiintynyt aina arvokisoissa vahvasti. Espanja puolestaan on ollut koko viikon median pyörityksessä, kun maa antoi päävalmentajalleen potkut ja nyt joukkuetta johtaa maajoukkue igoni Fernando Hierro. Nähtäväksi jää miten valmentajan vaihdos on vaikuttavat pelaajiin mentaalisella puolella.

Kertoimien valossa Espanja on edelleen suosikki, mutta avausottelu lasketaan sekä Portugalin että Espanjan leirissä niihin otteluihin, jota ei ainakaan saisi hävitä,  joten tasapeli olisi molemmille joukkueille varmasti mieluinen tulos.

Vaikka Espanjasta on koko viikko puhuttu niin mielenkiintoista on myös nähdä Cristiano Ronaldo kentällä ja katsoa pystyykö mies omilla henkilökohtaisilla taidoillaan, jopa johtamaan Portugalin voittoon tämän iltaisesta ottelusta.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.