Scroll Top

Banksin kausi alkaa Kultaisen liigan pelillä Tampereella

Lentopallo Joel Banks

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen uuden päävalmentajan Joel Banksin ensi-ilta maajoukkueen peräsimessä on ensi lauantaina Hakametsän hallissa Tampereella. Suomi kohtaa silloin Ukrainan klo 19. Sitä ennen Suomen naiset kohtaavat Espanjan klo 16. Sekä Suomen miehet että naiset pelaavat touko-kesäkuun aikana Euroopan Kultaista liigaa, jonka avauspelit Tampereella pelataan. Kesäkuun puolella on maajoukkueilla kaksi muuta tuplapeliä kotikentällä, 12.6. Hämeenlinnassa ja 15.6. Mikkelissä.

Kuvaaja Vesa Koivunen

Suomen miehiä reilun viikon verran valmentanut britti Joel Banks on viritellyt joukkuetta hyvään vireeseen leirillä Kuortaneella. Edessä on huipputärkeä kausi.

– Meillä on kolme vaihetta tässä kaudessa. Ensimmäinen on tietysti kohta alkava Kultainen liiga. Siinä meillä on kokeneita pelaajia kuten Siirilä, Sinkkonen ja Krastins sekä useita nuoria pelaajia. Toinen vaihe on elokuun olympiakarsintaturnaus ja kolmas vaihe syyskuun EM-kisat, Banks sanoo.

– Kovin paljoa uusia asioita ei treeneihin ole voinut näin lyhyessä ajassa tuoda, ehkä kolme, neljä uutta ideaa. Kultaisessa liigassa tehdään paljon vielä kehittämistyötä, mutta me haluamme tietenkin aina voittaa jokaisen pelin.

– Positiivista harjoituksissa on ollut, että olen voinut seurata kaikkia pelaajia avoimin silmin ilman mitään ennakkoasennetta. On tärkeää myös puhua pelaajien kanssa. Meillä on joukkueessa monia kehittyviä, lahjakkaita pelaajia.
Banks kiittelee vuolaasti apuvalmentaja Sami Kurttilaa.

– Samin tietous suomalaisesta lentopallosta ja pelaajista on erittäin tärkeää minulle. Sami on tehnyt joukkueen kanssa hyvää työtä, Banks sanoo.

Miehillä 16 ja naisilla 15 pelaajaa vielä ringissä

Miesten maajoukkueella on vielä tällä viikolla ollut 16 pelaajaa leirivahvuudessa Kuortaneella. Viimeistään perjantai-iltana Banksin pitää kuitenkin päättää ketkä kaksi jäävät pois ja ketkä 14 pelaajaa ovat mukana lauantain pelissä.
Naisten puolella päävalmentaja Tapio Kangasniemellä on leirivahvuudessa ollut nyt 15 pelaajaa, joista yksi jää lauantain pelikokoonpanosta pois.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.