Scroll Top

Jalkapallo – Philipp Lahm ja Xabi Alonso päättävät tänään ammattilaisuransa

Xabi Alonso

Jalkapallossa päättyy tänään kaksi hienoa pelaajauraa, kun saksalainen Philipp Lahm ja espanjalainen Xabi Alonso pelaavat uran viimeiset ottelunsa ammattilaistasolla, kun Bayern Munchen pelaa kauden päätösottelun Bundesliigassa. Kaksikolla on yhteensä pelejä ammattilaisena 1578, liiga mestaruuksia he ovat voittaneet yhteensä 12, jonka lisäksi löytyy 3 Mestarien Liigan voittoa, 2 Maailmanmestaruutta sekä 2 Euroopan mestaruutta. Molemmat pelaajat ovat olleet myös  hyviä johtajia koko uransa ajan, josta osoituksena, se että miehet ovat toimineet kapteenian niin seura kuin maajoukkueessa.

Embed from Getty Images

Philipp Lahm

33 -vuotias Philipp Lahm on Saksan parhaimpia puolustajia maan historiassa ja mies teki 2000 -luvulla todella kunnioitettavan uran maajoukkueessa, jossa hän toimi myös kapteenina. Miehen ura maajoukkueessa alkoi vuonna 2004 ja päättyi 2014 MM-kisoihin, jossa Lahm johdatti Saksan aina maailmanmestaruuteen asti. Yhteensä miehelle kertyi 10 vuoden aikana 113 ottelua Saksan paidassa.

Seurajoukkue tasolla Lahm edusti käytännössä koko uransa Bayern Muncheniä. Mies vakiinnutti paikkansa Bayernin joukkueessa vuonna 2006 ja on siitä lähtien ollut joukkueen luottopelaajia. Bayernin paidassa mies voitti yhteensä kahdeksan Bundesliigan mestaruutta sekä kahdeksan Saksan Cupia ja kruununa tuli myös Mestarien liigan voitto keväältä 2013.

Embed from Getty Images

Lahm oli joukkueen sisällä aina arvostettu pelaaja, joka oli kentällä erittäin monikäyttöinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan myös keskikentällä. Bayernia valmentanut huippu manageri Pep Guardiola muun muassa kehui, että Philipp Lahm on ehkä älykkäin pelaaja, jota mies on urallaan koskaan valmentanut. Lahm ei tehnyt ikinä itsestään numeroa eikä halunnut olla liiemmin esillä, mutta se on ainakin varmaa, että miestä tullaan kaipaamaan jalkapallokentillä myös jatkossa, kun ura tähän kauteen lopullisesti päättyy.

Xabi Alonso

Espanjalainen Xabi Alonson pelaaminen alkoi kasvattajaseura Antiguokon riveissä. 17 -vuotiaana Alonso siirtyi Espanjan pääsarjaseura Real Sociedadiin, jossa mies teki La Liga debyytin 1. joulukuuta 1999. Otsikoihin ja suuren yleisön tietoisuuteen Alonso nousi Liverpoolissa, jossa hän pelasi vuodet 2004-2009. Liverpoolissa mies voitti myös ensimmäisen pokaalin, kun joukkue voitti Mestarien liigan keväällä 2005. Syöttökone Alonso siirtyi kaudeksi 2009-2010 Real Madridiin, jossa mies pelasi seuraavat viisi kautta. Realin paidassa Alonso voitti sekä Mestarien liigan 2014, että La Liigan mestaruuden 2012. Uran viimeiset kaudet Alonso pelasi Bayern Munchenissä, jossa mies voitti kolme Bundesliigan mestaruutta 2015, 2016 ja 2017.

Embed from Getty Images

Alonso pelasi myös pitkän uran Espanjan maajoukkueessa. Debyytin maajoukkuepaidassa mies teki huhtikuussa 2003 Ecuadoria vastaan pelatussa ystävyysottelussa. Yhteensä Alonso pelasi Espanjan paidassa 114 maaottelua ja voitti kaksi  Euroopan mestaruutta vuosina 2008 ja 2012 sekä maailmanmestaruuden kesällä 2010. Alonson maajoukkueura päättyi Brasilian MM-kisoihin vuonna 2014.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.