Scroll Top

Veikkausliiga ennakko – Lahdessa pelataan isoista panoksista ja Seinäjoella luvassa Pohjanmaan derby

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kahden ottelun kierros. Lahdessa pelataan mitaleiden kannalta iso kamppailu, kun kotijoukkue FC Lahti saa vieraakseen KuPS:in. Seinäjoella kohtaavat kaksi viime aikoina alavireisesti pelannutta joukkuetta, kun SJK isännöi Pohjanmaan derbyssä VPS.

FC Lahti vs KuPS

Kotijoukkue Lahti oli pitkään mestaruustaistelussa mukana, mutta useat tasapelit ja elokuun lopussa tulleet kaksi tappiota karistivat joukkueen mestaruushaaveet lopullisesti. Lahti on edelleen vahvasti mitalissa kiinni ja tämän illan voitolla joukkue nousisi sarjassa ohi toisena olevan Ilveksen.

Lahti palasi viime viikolla takaisin voittojen makuun, kun se viime torstaina voitti hyvän esityksen jälkeen sarjajumbo JJK:n maalein 4-2. Varsinkin Henri Anierin vahva panos JJK -ottelussa lämmittää joukkuetta, koska mies alkaa pikkuhiljaa olemaan sillä tasolla missä mies oli ennen loukkaantumista. Lahti saa KuPS otteluun kaivatun ykkösmaalivahtinsa takaisin, kun Aleksandr Vasjutin palaa takaisin tolppien väliin loukkaantumisen jälkeen. Vasjutin oli poissa reilut kolme viikkoa ja joukkue hävisi tuona aikana juuri ne kaksi ratkaisevaa peliä, jolla mestaruushaaveet käytännössä haudattiin. Tosin ei niitä voi maalilla olleen Miikka Mujusen piikkiin laittaa, mutta kumminkin ykkösmaalivahdin poissaolo näkyy aina joukkueen tekemisessä.

 

Vierailija KuPS lähtee hyvästä tilanteesta maanantain Lahti kamppailuun. Joukkue voitti lauantaina kotonaan SJK:n maalein 2-1 ja joukkue taistelee tällä kaudella tosissaan mitaleista. Tästä on suuri kiittäminen päävalmentaja Jani Honkavaaraa, joka on saanut debyyttikaudellaan kuopiolaiset hyvään lentoon.

Iso tekijä KuPS:n hyvissä otteissa on kesken kauden hankitulla Petteri Pennasella. Pennanen on pelannut joukkueen riveissä vain yhdeksän ottelua ja tuona aikana mies on tehnyt yhden maalin ja antanut peräti neljä maalin johtanutta syöttöä, joka  on joukkueen toiseksi kovin lukema, heti Saku Savolaisen jälkeen.

KuPS pääsee Lahti otteluun parhaalla kokoonpanolla, joten ei olisi iso yllätys jos tuomisina olisi kolme sarjapistettä. Ainakin hyvän haasteen se tarjoaa kotijoukkue Lahdelle.

 

SJK vs VPS

SJK:n koko tämä vuosi on ollut yhtä kaaosta aina talvesta lähtien ja lisää vettä myllyyn saatiin v-loppuna, kun seura vaihtoi jo kolmannen kerran päävalmentajaa tämän vuoden aikana. Seura tiedotti v-loppuna, että se on erottanut päävalmentaja Manuel Rocan ja loppukaudella vastuun hoitavat kaksikko Brian Page ja Toni Lehtinen. Mielenkiintoista onkin tänään nähdä näkyykö valmentajan potkut positiivisena vai negatiivisena asiana kentällä.

Viime aikoina SJK:n peliesitykset ovat olleet heikkoja. Toissa kierroksella se hävisi kotonaan sarjajumbo JJK:lle rumin lukemin 0-4 ja lauantaina tuli takkiin Kuopiossa maalein 2-1, joten tänään olisi tultava voitto, jotta mitalihaavet joukkueella vielä säilyisivät.

 

Vielä heinäkuussa VPS oli sarjan kakkosena joukkue oli pitkään HJK:n suurin haastaja. Sitten tuli joukkueelle kuuluisat europelit ja kun joukkue eurokentiltä 20. heinäkuuta tippui ei joukkue ole tuon jälkeen voittanut Veikkausliigassa peliäkään.

VPS on pelannut nyt Veikkausliigassa kahdeksan ottelua ilman voittoa ja tuona aikana se saalistanut yhteensä neljä pistettä ja sarjasijoitus on vaihtunut kakkosesta seiskaksi. Nyt näyttääkin vahvasti siltä, että mitalihaaveet ovat Vaasassa menneet. Toki tämän illan ottelun voittamalla joukkue voi vielä nousta taisteluun edes jotenkin mukaan, mutta tuntuu vahvasti siltä, että itseluottamus joukkueen sisällä on niin heikoilla kantimilla, että vaikea nähdä pelillistä ryhtiliikettä loppukauden aikana vaikka tänään voitto tulisikin.

VPS vaivaa myös toinen itseluottamusta vaativa asia eli maalinteko. Joukkue on tehnyt neljässä viime pelissä vain yhden maalin ja kahdessa viime pelissä se on jäänyt nollille, joten siihen pitäisi löytää Pohjanmaan derbyssä lääke, jotta voitosta voidaan taistella.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.