Barcelona vakuuttavaan voittoon Juventuksesta – Chelsea ja PSG murskavoittoihin

UCL-mestarien-liiga

Tiistai-iltana alkoi odotettu Mestarien Liigan (Champions League) alkulohkot. Illan aikana pelattiin A-D lohkojen ensimmäiset ottelut.

Illan odotetuin matsi käytiin Camp Noulla, jossa Barcelonan vieraaksi saapui Juventus, joka viime kaudella pudotti katalaanit puolivälierässä. Ottelun sankariksi nousi tuttu mies Lionel Messi, joka johdatti kahdella maalillaan Barcelonan 3-0 voittoon. Ennen tätä matsia Messi ei ollut koskaan tehnyt maalia italialaismaalivahti Gianluigi Buffonin taakse. Barcan kolmannesta maalista vastasi Ivan Rakitic.

Chelsea ja PSG vastasivat avauskierroksen suurinumeroisimmista voitoista. Chelsea murskasi kotikentällään Azerbaidzanilaisen Qarabagin tennisluvuin 6-0 ja kovia satsauksia kesällä tehnyt PSG otti 5-0 vierasvoiton Celticistä. Pariisilaisten hurja hyökkäyskolmikko Neymar, Mbappe ja Cavani onnistuivat kaikki tekemään maalit. Neymar ja Mbappe tekivät yhden ja Cavani vastasi kahdesta.

Muista suurseuroista Manchester United ja Bayern Munchen ottivat molemmat 3-0 kotivoiton. Man United voitti Baselin ja Bayern kaatoi Anderlechtin. Illan muissa otteluissa TsSKA Moskova otti 2-1 vierasvoiton Benficasta, Olympiakos kärsi kotona 3-2 tappion Sporting Lissabon ja AS Roma-Atletico Madrid päättyi maalittomaan tasapeliin.

Huomenna ohjelmassa on E-H lohkojen ensimmäisen kierroksen otteluita. Mestarien Liigaa voi seurata Ylen ja Viasatin/Viaplayn kanavilta. Yle näyttää tiistaisin yhden matsin ja Viasat/Viaplay näyttävät kaikki ottelut.

Illan otteluiden tulokset

Manchester United – FC Basel  3-0 (1-0)

35 min  1-0  Fellaini

53 min  2-0  Lukaku

84 min  3-0  Rashford

Benfica – TsSKA Moskova  1-2 (0-0)

50 min  1-0  Seferovic

63 min  1-1  Vitinho, rp

71 min  1-2  Timur

Celtic – PSG  0-5 (0-3)

19 min  0-1  Neymar

34 min  0-2  Mbappe

40 min  0-3  Cavani, rp

83 min  0-4  Lustig, oma maali

85 min  0-5  Cavani

Bayern Munchen – Anderlecht  3-0 (1-0)

11 min  Kums, punainen kortti

11 min  1-0  Lewandowski, rp

65 min  2-0  Thiago Alcantara

90 min  3-0  Kimmich

AS Roma – Atletico Madrid  0-0 (0-0)

Chelsea – Qarabag  6-0 (2-0)

5 min  1-0  Pedro

30 min  2-0  Zappacosta

55 min  3-0  Azpilicueta

71 min  4-0  Bakayoko

76 min  5-0  Batshuayi

82 min  6-0  Medvedev, oma maali

Barcelona – Juventus  3-0 (1-0)

45 min  1-0  Messi

56 min  2-0  Rakitic

69 min  3-0  Messi

Olympiacos – Sporting Lissabon  2-3 (0-3)

2 min  0-1  Doumbia

13 min  0-2  Martins

43 min  0-3  Fernandes

89 min  1-3  Pardo

90+3 min  2-3  Pardo