Golf – Mikko Korhonen komeaan voittoon Eurooppa Tourin kilpailussa Itävallassa

Suomen golfi sai sunnuntaina iloisia uutisia, kun Mikko Korhonen otti komean voiton Itävallan Eurooppa Tourin osakilpailussa. Suomalainen pelasi ensimmäisestä päivästä saakka kärjen mukana ja otti voiton lopulta suvereeniin tyyliin ja voitti toiseksi tulleen Skotlannin Connor Symen kuudella lyönnillä. Itävallan osakilpailun voitto oli Mikko Korhoselle uran ensimmäinen Eurooppa Tourilla. Korhosen selvitti kilpailun 272 lyönnillä eli 16 alle parin.

Kisa oli koko ajan suomalaisen hyppysissä ja Korhonen oli avauskierroksesta lähtien kärjen mukana ja ratkaisi kisan toisella ja kolmannella kierroksella pelaten varmaa ja tulokseltaan hyvää golfia. Päätöskierroksella tuli korttiin myös ensimmäinen bogi, mutta Korhonen ehti sitä ennen pelata jo  62 kierrosta ilman ainuttakaan bogia, joka on todella kovan luokan suoritus tällä tasolla ja oli samalla pitkälti myös tämän turnauksen yksi voiton avaimista.

Korhonen pelasi päätöskierroksen todella tasaisesti ja teki muutamiin tärkeisiin paikkoihin pari birdie eikä vastustajat päässeet oikein missään vaiheessa todella lähelle uhkaamaan suomalaisen voittoa. Korhonen pelasi päätöskierroksen 69 lyönnillä eli kolme alle parin ja pelasi kilpailun kaikki neljä kierrosta kuutosella alkavilla numeroilla. Korhonen kuittasi kilpailun voitosta noin 170 000 euroa ja nousi samalla Eurooppa Tourin listalla monta sijaa ylöspäin.