Hurja avauserä oli liikaa Sveitsille – Suomi selvitti tiensä MM-finaaliin!

Suomen tyly alku Vancouverin MM-jäillä siivitti joukkueen voittoon välieräkamppailussa Sveitsiä vastaan lukemin 6-1. Huomisessa finaalissa Nuoret Leijonat saavat vastaansa Yhdysvallat, joka vei toisen välierän nimiinsä Venäjän kustannuksella.

Ennen Sveitsi-ottelua Suomi oli takonut vain 2,8 maalia ottelua kohden, mutta nyt suunta oli ensimmäisestä vihellyksestä saakka toisenlainen. Sinivalkoiset vyöryivät keskialueen yli helposti ja tulosta alkoi syntyä.

Ottelua oli takana vain 7 minuuttia ja 43 sekuntia, kun Suomi oli osunut jo neljästi. Maalihanat aukaisi Jesse Ylönen, jonka jälkeen kapteeni Aarne Talvitie osui kahdesti Rasmus Kuparin syötöistä. Hetkeä myöhemmin ensimmäinen ylivoima tuotti myös maalin, kun Henri Jokiharjun viivalaukaus upposi maalipuiden väliin.

Sveitsi pääsi hetkellisesti kamppailuun mukaan oman ylivoimamaalinsa myötä avauserän lopussa. Philipp Kurashevin täysosuma oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Suomi pääsi valotaululle taas toisen erän alkupuolella. Aleksi Heponiemi iski turnauksen kolmannen maalinsa ja vei Leijonat taas neljän maalin karkumatkalle.

Kuudes maali syntyi Rasmus Kuparin lavasta noin viisi minuuttia ennen toisen erän päätöstä, ja viimeistään tuon jälkeen kamppailu oli tuloksen puolesta ohi.

Viimeinen erä oli enemmän ja vähemmän kellon kuluttamista, joten Suomi klaarasi suvereenin esityksen jälkeen tiensä finaaliin. Sveitsi puolestaan taistelee pronssisesta mitalista Venäjää vastaan.

– Pojat pelasivat erittäin kypsästi, ei annettu oikeastaan mitään Sveitsille tänään. Koko joukkueen voitto, kertasi päävalmentaja Jussi Ahokas.

Yhdysvallat kaatoi Suomen alkusarjassa 4-1, joten Leijonat lähtee hakemaan revanssia loppuottelussa Ahokkaan johdolla. Ottelu alkaa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna klo 03:00.

– Tottakai huomisen takia tänne ollaan tultu. Silloin on saatava vielä paras teho itsestä irti. Huomenna nähdään taisteleva leijona.