Scroll Top

Veikkausliiga ennakko – HJK ja Ilves kohtaavat kärkikamppailussa

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kärkikamppailu, kun HJK isännöi Ilvestä. HJK on tällä hetkellä sarjan kärjessä 11 pisteellä, mutta illan vastustaja Ilves on vain pisteen perässä sarja kakkosena ja se on pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja voitot menivät HJK:lle 2-1

Ennakkoasetelmat

HJK

HJK lähti kauteen suurimpana mestari suosikkina ja se on aloittanut kautensa todella hyvin vaikka kahdesta viime ottelusta ei ole tullutkaan voittoa. HJK:n puolustuslinja on laadukkaampi ja parempi kuin viime kaudella ja se on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja. Vaikka joukkue ei ole pystynyt pitämään maaliaan puhtaana neljässä viime ottelussa on topparipari Jalasto-Obilor aloittanut kautensa todella hyvin. Täksi kaudeksi Rovaniemeltä tullut Juha Pirinen on ollut laitapakin tontilla suorastaa loistava ja mies on tehnyt omalta tontiltaan hyviä juoksuja hyökkäyssuuntaan. Pirinen on sarjan parhaita laitapuolustajia yhdessä Interin Niko Markkulan kanssa.

Embed from Getty Images

HJK:n keskikenttä ja hyökkäys toimi heti alkukaudesta  hyvin. Varsinkin vahva ja korkea prässi tuotti joukkueelle paljon pallonriistoja ja sitä kautta vaarallisia maalipaikkoja. Isossa roolissa keskikentällä on ollut Atomu Tanaka, joka on syöttänyt alkukaudesta jo kolme maalia. Mikäli mies pystyy ruokkimaan kärjessä viilettäviä Morelosia ja kumppaneita on Ilveksellä vaikea ilta edessä.

Embed from Getty Images

Ilves

Ilves yllätti kaikki viime kaudella ja joukkue oli sarjassa hienosti neljäs. Joukkueessa tapahtui vähän vaihtuvuutta tälle kaudelle ja Ilvestä onkin veikattu ennen kauden alkua vahvaksi mitali joukkueeksi. Ilveksen alkukausi on ollut vahva ja viidestä ottelusta se on hävinnyt vain yhden. Varsinkin vieraskentällä joukkue on pelannut todella vahvasti ja se on ottanut molemmista vierasotteluista sekä SJK että KuPSia vastaa täydet kolme pistettä.

Viime kaudella joukkueen tähtenä tuikki keskikenttäpelaaja Paul Emile Tendeng. Tendeng on pelannut tälläkin kaudella laadukkaasti, mutta silti joukkueen paras pelaaja on ollut ghanalainen Reuben Ayarna. Keskikentän keskustassa viihtyvä Ayarna on ilahduttanut tamperelaisyleisöä oikea-aikaisilla katkoilla sekä pallon riistoilla ja antamalla tarkkoja syöttöjä hyökkäyssuuntaan.

Ilveksen puolustus on toiminut alkukaudesta myös todella hyvin. Joukkue on päästänyt viidessä pelissä neljä maalia mikä on Veikkausliigassa vähiten yhdessä FC Lahden kanssa. Varsinkin nuori Tatu Miettunen on pelannut topparin tontilla todella vakuuttavasti. Hyvät otteet myös huomattiin, kun mies valittiin Veikkausliigan huhtikuun joukkueeseen..

Ilveksen  hyökkäyksessä on tällä kaudella huomattavasti enemmän maalintekovoimaa, kun viime kaudella. Joukkue hankki SJK:sta sekä Tucon että Youness Rahimin. Rahimi tosin ei ole pelannut puhdasta hyökkääjän paikkaa, mutta mies on silti laadukas maalintekijä sekä hyvä hyökkäyspään pelaaja.  Tucon kaksi viime kautta olivat vaikeita, mutta siirto täksi kaudeksi Ilvekseen oli miehen uran kannalta viisas ratkaisu. Tuco on pelannut tällä kaudella paljon paremmin mitä esimerkiksi SJK:ssa viime kaudella ja onnistunut muun muassa jo kahdesti maalinteossa Veikkausliigassa.

Arvio

Luvassa Veikkausliigan kärkikamppailu, johon HJK lähtee selvänä suosikkina. Ottelu on molemmille tärkeä, mutta erityisesti kotijoukkue HJK haluaa ottaa voiton ja kasvattaa eroa sarjan kärjessä. Ilves on pelannut alkukaudesta todella hyvin vieraissa ja sille olisi tärkeää saada esimerkiksi tasapeli piste mukaan Tampereelle. Gee veikkaa vähämaalista ottelua, joka päättyy tasapeliin tai HJK:n niukkaan kotivoittoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.