Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko G

Jalkapallon MM-kilpailut lohko G

Jalkapallon MM-kisat alkavat Venäjällä ensi viikon torstaina. Seuraavaksi esitellään kisoista lohko G, jossa pelaavat Englanti, Belgia, Tunisia ja Panama.

Lohkon ottelut pelataan Sotshissa, Volgogradissa, Moskovassa, Nizhni Novgorodissa, Kaliningradissa ja Saranskissa.

 

Belgia

2010-luvulla kärkimaiden tuntumaan noussut Belgia on toista kertaa peräkkäin mukana MM-kisoissa. Karsinnoissa Belgia voitti lohkonsa ylivoimaisesti otettuaan 10 ottelusta yhdeksän voittoa ja yhden tasapelin.

Belgian kultaiseksi sukupolveksi pidettävää joukkuetta valmentaa Roberto Martinez. Hän teki kisajoukuetta valittaessaan ison päätöksen, kun jätti Radja Nainggolanin ulos. Siitä huolimatta joukkueessa on monta nimekästä pelaajaa mm. Man Unitedin Romelu Lukaku, Chelsean Eden Hazard ja Thibault Courtouis ja Manchester Cityn Kevin De Bruyne.

Belgialla on kaikki mahdollisuudet olla kisojen suurimpia onnistujia, mutta pystyvätkö siihen kun kokemusta arvokisojen pudotuspeleistä on vähän.

Gee veikkaa Belgian menevän lohkosta jatkoon kakkosena jääden niukasti Englannin taakse

Embed from Getty Images

 

Englanti

Arvokisojen vakiomaa ja monien suosikkijoukkue Englanti lähtee kisoihin jälleen kerran haastajana. Kolmen leijonan joukkue hoiti karsinnat totuttuun tapaan loistavasti. Se voitti ylivoimaisesti lohkonsa otettuaan 10 ottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä.

Viimeisimmisä arvokisoissa Englanti on tuottanut kannattajilleen enemmän pettymystä kuin iloa. 2000-luvun aikana käydyissä arvokisoissa maa ei ole päässyt kertaakaa puolivälieriä pidemmälle. Viimeksi Englanti on päässyt MM-kisoissa neljän joukkoon vuonna 1990.

Päävalmentaja Gareth Southgate on viime vuosina tehnyt selkeästi sukupolven vaihdoksen ja sen myötä moni kokeneempi pelaaja on lopettanut maajoukkueuran viimeisimpänä maajoukkueen paras maalintekijä ja yksi Englannin parhaimmista pelaajista Wayne Rooney.

Tällä kertaa Kolme leijonan joukkue on yksi kisojen nuorimmista ja kokemattomimmista. Joukkueen nimekkäin pelaaja on Tottenhamin kova maalitykki Harry Kane, jonka tehoja Englanti tarvitsee jos haluavat päästä pitkälle kisoissa. Kanen lisäksi seurakaveri Dele Alli, Manchester Cityn Raheem Sterling ja Manchester Unitedin Jesse Lingard ja Marcus Rashford tulevat olemaan isossa osassa hyökkäyspäässä. Parhaimmillaan he saavat kenen tahansa puolustuksen vaikeuksiin. Sen sijaan Englannin puolustus ja maalivahdit on iso kysymysmerkki, johon joukkue voi kaatua. Iso kysymys tulee olemaan se kestääkö todennäköinen ykkösmaalivahti Evertonin Jordan Pickford suuret paineet.

Gee veikkaa Englannin menevän lohkosta jatkoon ykkösenä.

Embed from Getty Images

 

Panama

Keski-Amerikan valtio Panama on historian ensimmäistä kertaa mukana MM-kilpailuissa. Panama selviytyi kisoihin viimeisenä maana oltuaan Pohjois- ja Keski-Amerikan karsintojen viimeisessä lohkovaiheessa kolmas. Se jätti taakseen mm. Yhdysvallat, joka on ollut vakiomaa näissä kisoissa.

Panaman joukkueesta ei löydy yhtään selkeää ykkösmiestä. Suurin osa joukkueen pelaajista pelaa Amerikasta. Moni MLS:ssä tai Etelä-Amerikassa. Vain muutama pelaa Euroopassa keskisuurissa sarjoissa (Belgiassa).

Gee veikkaa Panaman jäävän lohkonsa viimeiseksi. Jos saavat yhdenkin pisteen niin se on heidän kohdalla loistavasti.

Embed from Getty Images

 

Tunisia

Tunisia on viidettä kertaa mukana MM-kilpailuissa. Edellisen kerran maa oli mukana vuoden 2006 kisoissa. Tunisia lunasti kisapaikkansa voitettuaan karsintalohkonsa. Tunisia on neljällä aiemmalla kerralla jäänyt alkulohkoon ja samaa odotetaan tälläkin kertaa.

Joukkueessa on vähän huippupelaajia. Tunnetuin on aikanaan Sunderlandissa pelannut ja nykyään Rennesiä edustava hyökkääjä Wahbi Khazri. Suurimmalta osin joukkue koostuu Afrikan sarjojen pelaajista.

Gee veikkaa Tunisian jäävän lohkonsa kolmanneksi ja kisojen päättyvän jälleen kerran alkulohkoon.

Embed from Getty Images

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.