Scroll Top

Veikkausliiga – Oliko Jani Honkavaaran potkut oikea ratkaisu?

Jani Honkavaaran pitkätie HIFK:n päävalmentaja tuli keskiviikkona päätökseen, kun mies sai kirjaimellisesti potkut. Honkavaara on kiistatta tehnyt hyvää työtä joukkueen peräsimessä. Mies nosti joukkueen ensiksi kakkosesta ykköseen ja lopulta aina Veikkausliigaan asti. Viime kaudella puoliammattilais joukkue oli hienosti Veikkausliigan seitsemäs. Tällä kaudella tahti on ollut toinen. Joukkue aloitti kautensa hyvin, mutta tämän jälkeen tahti on ollut suorastaan katastrofaalinen. Viimeisestä 13 ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Ilmapiiri on pysynyt kopissa koko ajan hyvänä, mutta vain tuloksella on ammattiurheilussa merkitystä. Vaikka Honkavaara onkin eräänlainen HIFK:n legenda oli potkut ainoa oikea ratkaisu.

Tällä hetkellä Veikkausliigassa säilyminen on HIFK:n loppukauden tärkein tavoite. Tämän takia Antti Muurisen oli loistava valinta niin sanotuksi projekti valmentajaksi. Muurinen jos kuka voi saada kurssin käännettyä. Miehellä on tarvittavaa kokemusta ja kokemusta nimenomaan voittamisesta. Muurinen ei välttämättä pelaa näyttävintä futista, mutta pystyy raapimaan tärkeitä pisteitä ja voittoja loppukaudesta. Esimakua tästä saadaan jo huomenna, kun HIFK kohtaa kotonaan SJK:n.

Embed from Getty Images

Loppuyhteenvetona voi todeta, että HIFK:n seurajohto teki täysin oikean ratkaisun antaessaan Jani Honkavaaralle kenkää. Seurajohdon oli pakko reagoida huonoon pelaamiseen ja surkeaan tulokseen. Tärkein asia oli, että tehtiin edes jotain toimenpiteitä eikä vain oltu tekevinään. Olisi ollut helppo sanoa lokakuussa jos HIFK olisi pudonnut ykköseen, että miksi ei Honkavaaraa vaihdettu kesken kauden. Nyt ei tarvitse miettiä, koska seurajohto teki vaikean päätöksen antamalla potkut ja hyvä niin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.