Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Portugali kohtaa Unkarin

og-default

Keskiviikkona saadaan jalkapallon EM-kisoissa alkulohkot päätökseen kun E ja F-lohkossa pelataan päätös kierros. Molemmissa lohkoissa on vielä rutkasti panosta ja käytännössä jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkopeleihin.

Ottaako Islanti jatkopaikan?

F-lohkossa kohtaavat keskiviikkona Islanti ja Itävalta. Islanti on esiintynyt kisoissa edukseen ja joukkue on taistellut tasapelit niin Portugalia kuin Unkaria vastaan. Tosin Unkari ottelun tasapeli varmasti kirpaisi Islantia, koska joukkue oli pitkään kiinni voitossa. Islanti tuskin muuttaa hirveästi mitään Itävalta peliin vaan joukkue luottaa edelleen vastahyökkäyksiin.

Itävaltaa pidettiin ennen kisoja potentiaalisena yllätysjoukkueena, mutta itse kisoissa Itävalta on ollut todella iso pettymys. Itävalta hävisi avausottelussa Unkarille ja edellinen peli Portugalia vastaan oli pelkkää puolustustaistelua ja joukkue sai olla tyytyväinen, että pystyi pelaamaan edes 0-0 tasapelin. Tasapeli piste oli todella arvokas, koska jos joukkue pystyy tänään voittamaan Islannin menee se varmasti 4 pisteellä jatkoon vähintään lohko kolmosena.

Embed from Getty Images

Unkari ja Portugali taistelevat lohkovoitosta

Ei varmaan kukaan olisi uskonut ennen EM-kisoja, että Unkari on F-lohkossa kärkipaikalla ennen päätöspelejä. Unkari on pelannut kisoissa todella hyvää jalkapalloa ja ottanut ansaitusti pisteitä. Unkarin jatkopaikka on myös varma, joten joukkueen kokoonpanossa on varmaan muutoksia Portugali ottelussa. Tasapeli olisi joukkueelta hyvä tulos ja sillä voisi tulla, jopa lohkovoitto ja parempi kaavio jatkossa.

Portugali lähtee Unkari otteluun suurien paineiden alla, koska vain voitto päätöspelistä riittää sille varmaan jatkopaikkaan. Vaikka Portugali on pelannut pelkkiä  tasapelejä näissä kisoissa on joukkueen pelillinen ilme ollut todella hyvällä tasolla. Portugali on laukonut todella paljon kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja luonut myös todella kiitettävästi laadukkaita maalintekopaikkoja. Viimeistely on ainoa iso huolenaihe ja siihen pitää tulla parannusta jos joukkue haluaa edetä jatkopeleihin.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.