Tennis – Henri Kontinen ja John Peers upeasti ATP-finaaliturnauksen mestaruuteen

Gamblers tennis 5

Suomen Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers ovat voittaneet Lontoon ATP -finaaliturnauksen mestaruuden. Loppuottelussa kaksikko kaatoi maailmanlistan ykkösparin Brasilian Marcelo Melon ja Puolan Lukasz Kubotin suoraan erin 2-0 (6-4.6-2).

Avauserä oli tasaista pelaamista, mutta ratkaisu nähtiin erän viidennessä pelissä, jossa Kontinen-Peers pystyi murtamaan vastustajansa syötön ja marssivat sen turvin 6-4 erävoittoon.

Toinen erä alkoi Kontisen ja Peersin komennossa ja pari otti heti erän alkuun syötönmurron. Kaksikon oma syöttäminen jatkui avauserän tapaan vahvana, joten Melo-Kubot kaksikolle ei juuri murtopaikkoja tullut. Kontinen-Peers taas mursi erässä vielä toistamiseen  vastustajansa syötön ja marssi sitä kautta helppoon 6-2 erävoittoon ja samalla Lontoon -finaaliturnauksen voitton,

ATP-finaaliturnauksen voitto oli Henri Kontiselle ja John Peersille toinen peräkkäinen, koska pari voitti kyseisen turnauksen myös viime vuonna. Vastaavaan on viimeeksi pystynyt Bryanin legendaarinen veljespari vuosina 2003 ja 2004. Voitto toi Kontiselle myös mukavat palkintorahat noin 200 000 euroa.