Kobayashi yllätysvoittoon kauden avauskisassa – Aalto ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteille

Puolan Wislassa käytiin sunnuntaina kauden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu.

Kilpailu oli tasainen viiden kärjen oltua 9 pisteen sisällä. Voiton vei todellinen yllättäjä Japanin Junshiro Kobayashi. Tämä oli japanilaisen uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto. Koko viikonlopun ajan hyvin hypännyt Kobayashi teki kisassa 124 ja 126,5 metriset hypyt. Toiseksi tuli kotiyleisön iloksi Puolan Kamil Stoch 121 ja 129,5 metrin loikilla. Stoch jäi Kobayashista 2,3 pistettä. Itävallan Stefan Kraft oli 126,5 ja 124,5 metrin hypyillä kolmas jääden voittajasta 2,8 pistettä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut Saksan Richard Freitag putosi 120 metrin loikalla neljänneksi.

Suomalaisista paras oli Antti Aalto päästen uransa ensimmäistä kertaa mc-pisteille. Aalto oli kisan 28 tehtyään 119 ja 115,5 metrin hypyt. Muista Andreas Alamommo jäi sijalle 43 ja Janne Ahonen vasta 45 eivätkä päässeet toiselle kierrokselle.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Rukalla.