Scroll Top

Suomi kohtaa Venäjän MM-välierässä

image

Lauantaina koko Suomi pysähtyy kun suuri kiekko ottelu täyttää niin baarit kuin koti studiot. Jääkiekon MM-kisojen välierässä kohtaavat siis Suomi ja Venäjä. Molemmat joukkueet ovat olleet vahvoja kisojen aikana. Suomi voitti omassa puolivälierässään Tanskan 5-1 ja Venäjä puolestaan Saksan 4-1. Suomen ei pidä lähteä Venäjän kanssa hyökkäys kilpailuun vaan jatkaa hyvää omaan peliään. Puolustaa tiukasti viisikkona ja tehdä tarvittavista paikoista maalit. Myös maalivahti Mikko Koskiselta vaaditaan hyvää peliä. Torstaina huilannut Aleksander Barkov näyttäisi palaavan kokoonpanoon lauantain välierässä. Sen sijaan Lasse Kukkosen pelikunto näyttää todella epävarmalta.                                                                                                                                                                            

Venäjä on ollut kisoissa vakuuttava parin ensimmäisen pelin jälkeen. Varsinkin hyökkäysketju Panarin-Shipachyov-Dadonov on ollut murhaavan tehokas koko kisojen ajan. Shipachyov johtaa kisojen pistepörssiä (5+10) ja Panarin on toisena (5+7), joten suomalais puolustajilla riittää haastetta lauantain kamppailussa. Kesken kisojen tulleet NHL vahvistukset Ovechkin, Kuznetsov ja Orlov ovat lisänneet entisestään Venäjän materiaalin leveyttä. Maalivahti Bobrovsky voi olla pieni kysymysmerkki. Vaikka mies pelaa välillä loistavasti niin helppoja maalejakin menee monena ilta. Kumpa on ottelussa päällikkö ja jatkaa sunnuntain finaaliin, se selviää lauantaina kello 16.15 alkaen MTV 3 kanavalla.

Embed from Getty Images

Suomi voittaa jos

-Pystyy pelaamaan hyvin viisikkona niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan.

– Hermokontrolli pitää eikä oteta turhia jäähyjä ja lasketa Venäjää ylivoimalla.

-Oma erikoistilanne peli toimii. Ylivoima todella isossa roolissa.

-Mikko Koskinen on maalilla parempi kuin Venäjän Bobrovsky.

Arvio

Leijonien pitää kestää ensimmäisen erän vahva venäläis paine niin ollaan ottelussa vahvoilla. Jos Venäjä pystyy tekemään heti alussa maalin niin numerot voi revetä isoiksikin. Kari Jalosen aikakaudella ottelut ovat yleensä vähä maalisia. Gee povaa tästäkin ottelusta vähä maalista, jonka Suomi voittaa 2-1 tai 3-1 eli Suomi nähdään yhden välivuoden jälkeen MM-finaalissa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.