Tennis – Henri Kontinen turnausvoittoon Rotterdamissa

Gamblers tennis 5

Suomen Henri Kontinen voitti  ranskalaisparinsa Jeremy Chardyn kanssa Rotterdamin ATP500 -turnauksen nelinpelin. Finaalissa kaksikko kaatoi parin Jean-Julien Rojer- Horia Tecau suoraan erin 2-0 (7-6,7-6).

Finaali alkoi tasaisesti ja molemmat parit pitivät omat syöttönsä varsin vaivattomasti. Erän kahdeksannessa pelissä Kontinen/Chardy mursi vastustajansa syötön ja siirtyi ottelussa 5-3 johtoon ja näin kaksikko pääsi syöttämään avauserän voitosta. Rojer – Tecau pari ei kuitenkaan antanut periksi vaan mursi heti seuraavassa syöttövuorossa takaisin ja kun kaksikko piti myös oman syöttönsä oli ottelu nopeasti tasatilanteessa 5-5. Erässä mentiin lopulta aina tie breakiin asti, jossa Kontinen/Chardy kaksikko oli koko ajan kuskin paikalla ja avauserä parille lopulta luvuin 7-6.

Toinen erä jatkui yhtä tasaisena mihin avauserä oli päättynyt. Molemmat parit pitivät omat syöttönsä eikä erän aikana syötön murtoja nähty ja itse asiassa murtopaikkoja ei erän aikana juurikaan ollut. Lopulta toisessa erässä mentiin avauserän tavoin tie breakiin. Tie break käynnistyi tasaisesti, mutta ratkaisu nähtiin tie breakin puolivälissä Rojer-Tecau kaksikon johtaessa sitä 4-3. Kontinen ja Chardy nappasi kaksi pistettä putkeen vastustajansa syötöllä ja kun oma syöttö kulki varmasti ratkaisi kaksikko kamppailun heti ensimmäisellä ottelupallolla. Tie break siis Kontinen/Chardy parille luvuin 7-4 ja koko ottelu siis erin 2-0 (7-6, 7-6).

Kontinen ja kaksinpelin erikoismies Chardy pelasivat Rotterdamissa neljä tasaista ottelua, jotka kaikki päättyivät parin niukkoihin voittoihin. Turnausvoitto oli Kontiselle tämän kauden ensimmäinen ja yhteensä suomalainen on voittanut nyt 22 nelinpelin ATP -turnausta. Kontisen edellinen turnausvoitto tuli viime elokuussa Torontossa, joten Rotterdamin turnausvoitto tuli todella makeaan paikkaan. Kontisen alkukausi on ollut todella hyvä vaikean viime kauden jälkeen. Tammikuussa Kontinen pelasi John Peersin kanssa Australian avointen nelipelifinaalissa ja nyt muutamaa viikkoa myöhemmin tuli tämän kauden ensimmäinen turnausvoitto, joten tämä kausi on lähtenyt huomattavasti paremmin liikkeelle verrattuna nihkeään viime kauteen.

Kontisen urakka jatkuu reilu viikon kuluttua Dubaissa, jossa hän pelaa jälleen vakioparinsa John Peersin kanssa Dubain turnauksen nelinpelissä.