Tennis – Roger Federer voitti Australian avoimet tehden samalla tennishistoriaa

Roger Federer voitti uskomattoman 20 Grand Slam -turnauksensa, kun mies kukisti Australian avointen finaalissa Kroatian Marin Cilicin. Helpolla ei voitto sveitsiläiselle irronnut vaan ottelu kesti täydet viisi erää, mutta lopulta Federer käänsi ottelun itselleen erin 3-2 (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1).

Ottelu alkoi Federerin komennossa ja Cilic sortui ottelun alussa helppoihin virheisiin. Federer eteni nopeassa tahdissa 4-0 johtoon ja kuittasi avauserän lopulta selvin numeroin 6-2.

Toisessa erässä Cilic pääsi paremmin otteluun mukaan ja piti syöttövuoronsa välillä pitkienkin vääntöjen jälkeen. Lopulta erä eteni aina tiebreakiin asti, jossa Cilic oli parempi luvuin 7-5 ja tasoitti näin ollen erät 1-1.

Kolmannessa erässä jatkettiin tasaista pelaamista, mutta lopulta Federer vei erän itselleen yhden syötönmurron turvin luvuin 6-3. Neljännessä erässä näytti jo siltä, että Federer on matkalla turnausvoittoon, kun mies johti erää murron turvin 3-1. Cilic kuitenkin nosti tasoaan ja pelasi uskomatonta tennistä ottaen viisi pistettä putkeen nousten samalla 6-3 erä voittoon.

Viidennessä ja ratkaisevassa erässä kokenut Federer ei antanut kroatialaiselle mahdollisuuksia vaikka Cilicillä olikin murtopallo aivan erän alussa. Federer puolestaan mursi Cilicin syötön kahdesti ja marssi helppoon 6-1 erä voittoon ja samalla koko ottelu Federerille erin 3-2.

Australian avointen -mestaruus oli Roger Federerille toinen peräkkäinen ja yhteensä mies on voittanut turnauksen kuudesti. Samalla Federeristä tuli myös ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut urallaan 20 Grand Slam -turnausta.