Scroll Top

Koripallo – Lauri Markkanen debytoi ensi yönä NBA-parketilla

Ensi yönä koetaan odotettu hetki, kun suomikoriksen tämän hetken suurin tähti Lauri Markkanen tekee debyyttinsä maailman kovimmassa koripalloliigassa NBA:ssa. Chicago Bulls  avaa kautensa varhain perjantaiaamuna vieraskentällä Toronto Raptorsia vastaan ja Markkanen aloittaa joukkueen avausviisikossa. Asian vahvisti jo keskiviikkona Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg, joka sanoi Markkasen aloittavan ottelun nelospaikalla.

Embed from Getty Images

–  On tosi hienoa päästä aloitusviisikkoon heti ensimmäisessä pelissä. Lopulta sillä ei ole väliä tulenko otteluun penkiltä vai onko aloitusviisikossa. Minun pitää olla aina valmiina pelaamaan. Olen siihen henkisesti valmis Markkanen sanoi Ylen haastattelussa.

–  Toki se kasvattaa itseluottamusta, kun valmentaja luottaa ja antaa vihreää valoa heittämiselle. Olen valmis heittämään aina, kun siihen on paikka nuorukainen jatkaa.

Avausviisikon paikka antaa nuorelle suomalaiselle heti upean sauman näyttää taitonsa uran ensimmäisessä NBA -ottelussa.

Embed from Getty Images

Markkasen tietä avaukseen helpotti osittain se, että Bullsin hyökkääjät Nikola Mirotic ja Bobby Portis ottivat rajusti yhteen joukkueen harjoituksissa. Rytäkässä Mirotic mursi leukansa ja on sivussa kentiltä noin 4-6 viikkoa. Portis puolestaan sai seuralta kahdeksan ottelun pelikiellon, joten Markkaselle on varmasti vastuuta luvassa myös jatkossa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.