Scroll Top

Suomen puolivälieräpaikka varmistui Kanadan voitolla

MM2017 Jääkiekon MM2017 lätkä

Embed from Getty Images

Suomi ei ole kertaakaan vuonna 1952 käyttöönotetun sarjajärjestelmän aikana jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle.

Kanada voitti tänään päiväpelissä Norjan 5-0 ja tuo tiesi sitä, että Suomen puolivälieräpaikka varmistui – kävi huomenna päätöspelissä sitten miten tahansa.

Jos Norja olisi ottanut Kanadalta yhdenkin pisteen, Suomikin olisi joutunut tekemään huomenna saman tempun Kanadaa vastaan taikka vastaavasti toivomaan, että Norja kyykkäisi heikosti pelannutta Valko-Venäjää vastaan. Nyt Norja voi kivuta enää tasapisteisiin Suomen kanssa ja tuolloin keskinäiset kamppailut huomioon ottaen Suomi olisi edellä.

Suomella on myös vielä mahdollisuudet nousta aina lohkonsa kolmoseksi asti. Mahdollisia skenaarioita tuon saavuttamiseksi on monia, yksi niistä toteutuisi ottamalla huomenna 2-3 pisteen voiton Kanadasta ja samalla toivoa, että Tsekki kaataisi Sveitsin.

Lohkotilanteet ovat sikäli hyvinkin mielenkiintoiset, koska varmistuneita ”sijoituksia” on vasta kolme: Kanadan B-lohkon voitto sekä Italian ja Slovenian tippumiset A-sarjasta. Kaikki muut tilanteet ovat oikeastaan vielä auki ja ne ratkennee huomenna alkulohkon kuudessa päätöspelissä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.