Scroll Top

Ennakko: Snookerin MM-kisat

Huomenna alkaa yksi kevään odotetuimmista arvokisoista, snookerin MM-kisat. Kisat käydään reilun kahden viikon ajan (16.4-2.5) tuttuun tapaan Crucible Theatressa, Sheffieldissa, jossa on pidetty MM-kisat vuodesta 1977 alkaen. Hallitsevana maailmanmestarina kisoihin lähtee Stuart Bingham, joka voitti viime vuoden finaalissa Shaun Murphyn 18-15.

Historian ensimmäinen MM-kisat pelattiin vuonna 1927, jonka voitti Joe Davis, jolla on myös eniten maailmanmestaruuksia peräti 15. Vuodesta 1969 lähtien eniten maailmanmestaruuksia on vienyt Stephen Hendry yhdeksällään, joista seitsemän hän voitti 1990-luvulla. Nykyisistä ammattilaisista eniten maailmanmestaruuksia on Ronnie O’Sullivanilla, jolla on viisi. Jimmy White ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta, mutta muistetaan siitä, että on hävinnyt finaalissa kuusi kertaa.

MM-kisoissa ottelut ovat pidempiä muihin turnauksiin nähden. Ekalla kierroksella pelisysteemi on jo paras 19 eli pitää viedä 10 erää voittaakseen ottelun. Muissa turnauksissa finaalit pelataan paras 17 tai 19 systeemillä. Toinen kierros ja puolivälierät pelataan paras 25:stä(13 erävoittoa), välierät paras 33:sta(17 erävoittoa) ja finaali paras 35:stä(18 erävoittoa). Ekan kierroksen ottelut pelataan kahdessa jaksossa, toisen kierroksen ja puolivälierät kolmessa ja välierät ja finaali neljässä jaksossa. Maailmanmestaruuteen vaaditaan siis 71 erävoittoa koko turnauksesta.

MM-kisojen pääsarjaan pääsee 32 pelaajaa, joista 16 maailmanlistasijoitusten perusteella ja loput 16 karsintojen kautta, jotka päättyi keskiviikkona. Suomen ainut ammattilainen Robin Hull ei tällä kertaa ole mukana, sillä hän hävisi karsintojen 2.kierroksella Dechawat Poomjaengille 10-5. Kahtena edellisenä vuonna Hull pääsi Crucibleen, mutta hävisi molemmilla kerroilla ekalla kierroksella.

Tässä 1.kierroksen otteluparit:

 1. Stuart Bingham – Ali Carter
 2. Mark Selby – Robert Milkins
 3. Shaun Murphy – Anthony McGill
 4. Neil Robertson – Michael Holt
 5. Judd Trump – Liang Wenbo
 6. Ronnie O’Sullivan – David Gilbert
 7. Mark Allen – Mitchell Mann
 8. John Higgins – Ryan Day
 9. Ricky Walden – Robbie Williams
 10. Joe Perry – Kyren Wilson
 11.  Barry Hawkins – Zhang Anda
 12. Martin Gould – Ding Junhui
 13. Mark Williams – Graeme Dott
 14. Marco Fu – Peter Ebdon
 15. Michael White – Sam Baird
 16. Stephen Maguire – Alan McManus

Ennakkoon ajateltuna kierroksen odotetuimmat matsit ovat Bingham-Carter ja Trump-Wenbo. Myös se on mielenkiintoista nähdä miten ennakkosuosikit mm. O’Sullivan, Selby, Murphy, Robertson aloittavat kisat. Gee veikkaa maailmanmestariksi kolmikosta Judd Trump, Ronnie O’Sullivan ja Neil Robertson.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.