Jääpallon MM-kisat – Suomi murskavoitolla välieriin

Suomi kohtasi varhain tänä aamuna Suomen aikaa USA:n jääpallon MM-kisojen puolivälieräottelussa. Suomi ei jättänyt USA:lle mitään mahdollisuuksia vaan otti vakuuttavan voiton maalein 13-4 (7-0).

Ottelu alkoi suomalaisittain vahvasti, kun Markus Kumpuoja löi kulmalyönnistä 1-0 johtomaalin, kun alle minuutti oli ottelua vasta pelattu. Sama tahti jatkui myös avausmaalin jälkeen ja kun kymmenen minuuttia oli kamppailua takana oli tulostaululla jo lukemat 5-0 Suomen hyväksi. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui, mutta Suomi kuitenkin hallitsi pallollistapeliä selvästi ja teki vielä kaksi maalia, joten tauolle mentiin sinivalkoisten 7-0 johdossa.

Toisen puoliajan alkupuoliskolla USA ryhdistäytyi ja teki kaksi maalia putkeen ja kavensi ottelun 8-2. Muuten ottelun viimeiset puoli tuntia oli enemmän tai vähemmä pelailua, joten molemmat joukkueet pääsivät vielä maalien makuun löysähkön puolustuspelaamisen johdosta. Kun tuomari vihelsi pelin lopulta päättyneeksi oli taululla Suomen murskalukemat 13-4.

Suomen parhaimmistoa oli jälleen Tuomas Kumpuoja, joka teki ottelussa peräti 5 maalia. Taustalla hyvin säesti myös Mikko Lukkarila, joka teki ottelussa tehot 3+1. Tuomas Määttä puolestaan kunnostautui syöttäjän roolissa antaen 3 maalin johtanutta syöttöä ja tehden siihen päälle vielä yhden maalin.

Seuraavaksi vastus kovenee sitten todenteolla, kun välierässä Suomi kohtaa todennäköisesti kisaisäntä Venäjän, joka kohtaa tämääm myöhemmin omassa puolivälierässään Saksan. Alkulohkossa Suomi taisteli hyvin Venäjää vastaan ja häviten ottelun niukasti 2-1.